Share

 

Timothy Ray Brown, americanul cunoscut inițial drept „pacientul din Berlin” și care în 2008 a devenit primul bărbat care s-a recuperat de HIV, este bolnav în stadiu terminal de cancer, a anunțat partenerul său, potrivit AFP, preluată de HotNews.ro.

„Timotei nu moare de HIV, să fim clari”, i-a spus Tim Hoeffgen activistului și autorului Mark King. “HIV nu a fost detectat în sângele său de când a fost vindecat. A dispărut. Acolo este leucemie. Doamne, urăsc cancerul”.

Mark King a declarat pentru AFP că a vorbit cu cei doi în urmă cu o săptămână la telefon. Timothy Ray Brown, în vârstă de 54 de ani, se află în îngrijire la domiciliul lor din Palm Springs, California.

Citeste si   Care sunt cele mai cuminți femei, în funcție de zodie

„Voi continua să lupt până nu voi mai putea lupta”, a spus pacientul care apare într-o singură fotografie, la pat, slăbit și fără păr în cap.

Timothy Ray Brown a scris o pagină în istoricul medical al HIV, virusul care provoacă SIDA.

În 1995 locuia la Berlin când a aflat că a fost infectat cu virusul. Apoi, în 2006, a fost diagnosticat cu leucemie.

Citeste si   3 zodii cu suflet pătat. Au făcut numai păcate

Pentru a-l vindeca de leucemie, medicul său de la Universitatea din Berlin a folosit un transplant de celule stem de la un donator care avea o mutație genetică rară care i-a oferit rezistență naturală la HIV, în speranța că transplantul vindecă ambele boli.

Au fost necesare două transplanturi, operații grele și periculoase, dar pariul a reușit: în 2008, Timothy Ray Brown s-a vindecat de ambele boli. Anunțul inițial îi păstrase anonimatul ca „pacient din Berlin”.

Citeste si   VIDEO – Au deschis ușa camionului că să-l descarce – Ce a urmat întrece orice imaginație

În 2010, el a fost de acord să-și dezvăluie numele public și de atunci a devenit o persoană publică, vorbind în interviuri și conferințe.

“Sunt dovezi vii că poate exista un remediu pentru SIDA. Este minunat să fii vindecat de HIV”, a declarat el pentru AFP în 2012.

De atunci, doar o altă remisie a fost anunțată, în martie 2019, grație aceleiași metode, la „pacientul din Londra”, care și-a dezvăluit identitatea după aceea, Adam Castillejo, și este acum considerat vindecat.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ