Share

 

Timothy Ray Brown, americanul cunoscut inițial drept „pacientul din Berlin” și care în 2008 a devenit primul bărbat care s-a recuperat de HIV, este bolnav în stadiu terminal de cancer, a anunțat partenerul său, potrivit AFP, preluată de HotNews.ro.

„Timotei nu moare de HIV, să fim clari”, i-a spus Tim Hoeffgen activistului și autorului Mark King. “HIV nu a fost detectat în sângele său de când a fost vindecat. A dispărut. Acolo este leucemie. Doamne, urăsc cancerul”.

Mark King a declarat pentru AFP că a vorbit cu cei doi în urmă cu o săptămână la telefon. Timothy Ray Brown, în vârstă de 54 de ani, se află în îngrijire la domiciliul lor din Palm Springs, California.

Citeste si   VIDEO – A observat un pește pe fundul apei și a vrut să le arate și prietenilor. Ce a urmat întrece orice imaginație

„Voi continua să lupt până nu voi mai putea lupta”, a spus pacientul care apare într-o singură fotografie, la pat, slăbit și fără păr în cap.

Timothy Ray Brown a scris o pagină în istoricul medical al HIV, virusul care provoacă SIDA.

În 1995 locuia la Berlin când a aflat că a fost infectat cu virusul. Apoi, în 2006, a fost diagnosticat cu leucemie.

Citeste si   Horoscop 26 noiembrie. O zodie e la pământ! Banii se lasă aşteptaţi

Pentru a-l vindeca de leucemie, medicul său de la Universitatea din Berlin a folosit un transplant de celule stem de la un donator care avea o mutație genetică rară care i-a oferit rezistență naturală la HIV, în speranța că transplantul vindecă ambele boli.

Au fost necesare două transplanturi, operații grele și periculoase, dar pariul a reușit: în 2008, Timothy Ray Brown s-a vindecat de ambele boli. Anunțul inițial îi păstrase anonimatul ca „pacient din Berlin”.

Citeste si   Horoscop 25 noiembrie. Șanse de reușită minime în afaceri

În 2010, el a fost de acord să-și dezvăluie numele public și de atunci a devenit o persoană publică, vorbind în interviuri și conferințe.

“Sunt dovezi vii că poate exista un remediu pentru SIDA. Este minunat să fii vindecat de HIV”, a declarat el pentru AFP în 2012.

De atunci, doar o altă remisie a fost anunțată, în martie 2019, grație aceleiași metode, la „pacientul din Londra”, care și-a dezvăluit identitatea după aceea, Adam Castillejo, și este acum considerat vindecat.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ