Share

Absolvenţii de clasa a VIII-a  vor susține prima probă a Evaluării Naţionale, la nivelul judeţului Iaşi fiind înscrişi 6.400 de candidaţi

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, proba la Limba şi literatura română  se va susține, astăzi, 18 iunie, iar cea de la Matematică, joi, pe data de 20 iunie. Astfel, în fiecare unitate de învăţământ în care sunt şcolarizaţi elevi de clasa a VIII-a s-au organizat comisii responsabile pentru organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale.

Probele scrise se vor desfășura sub supravegherea audio-video, acestea vor începe  la ora 9.00, iar fiecare a durat timp de 120 de minute. Absolvenţii de clasa a VIII-a au  trebuit să fie prezenţi în sala de examen până cel târziu la ora 8.30, iar intrarea se va  face pe baza unui act de indentitate, certificat de naştere sau carte de identitate.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor primi primele rezultate ale evaluării pe data de 25 iunie, până la ora 12. Cei care vor fi nemulţumiţi de nota primită au posibilitatea să conteste notele primite în aceeaşi zi, până la ora 20.00, urmând ca rezultatele finale, în urma rezolvării eventualelor contestaţii, să fie afişate pe data de 29 iunie.

După aflarea rezultatelor finale, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor calcula media de admitere pe baza căreia se exprimă opţiunile şi se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat. Media de admitere pe baza căreia absolvenţii vor intra la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care reprezintă 80% din media de admitere, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care reprezintă 20% din media de admitere.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ