Share

Medicii de la IRO au făcut prima recoltare de celule stem hematopoietice, acum o lună.

Medicii de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi au efectuat primul transplant de celule stem hematopoietice.

Beneficiarul transplantului este un bărbat de 47 de ani diagnosticat cu un cancer rar – mielom multiplu, cunoscut şi cu numele de Boala Kahler. În urmă cu mai puţin de o lună, medicii au efectuat prima recoltare de celule stem hematopoietice, de la acelaşi pacient.

Citeste si   Fostul ministru ”TABLĂ” continuă numirile politice! PIONUL său, pus ADMINISTRATOR public la CJ IAȘI

„Astăzi s-au efectuat cele două transferuri de celule stem la pacienții care erau deja în pregătire. La unul dintre pacienți a fost deja efectuat transplantul, iar celălalt este în curs de efecuare. Au decurs fără nici un fel de evenimente” a declarat pentru redacția „Bună Dimineața Iași”, prof. Dr Gabriel Dimofte, directorul medical al IRO.

Citeste si   2.699 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

„Luni, 4 decembrie, grefonul recoltat este transportat cu o firmă specializată la Iaşi, iar marţi, 5 decembrie, se va efectua autotransplantul“, a precizat ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

Pe 20 noiembrie, medicii de la IRO au realizat a nouă recoltare de celule stem, la un al doilea pacient. Acest bolnav va beneficia de un transplant medular tot în luna decembrie.

Citeste si   CERCETARE transfrontalieră pentru PREVENIREA și controlul hepatitei E


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ