ideall.ro

In data de 16.02.2018 cotidianul BZI ai cărui exponenți au fost condamnați pentru șantaj și calomnie, prezenta într-un articol ”cel mai frumos bloc din Iasi” uitând însă să precizeze faptul că acest bloc este totodată si unul dintre cele mai penale construcții din Iasi.

HOTUL STRIGA HOȚII

In respectivul articol BZI il acuză de șantaj pe jurnalistul Gabriel GACHI. Din cele relatate de fițuica de șantaj reise ca Gachi ar fi cerut 3.000 de euro pentru a nu scrie articole despre proiectele lui Niculiță. Totodata Niculita recunoaște ca i-ar fi dat 1.000 de euro lui Gachi intr-un restaurant din zona Bucsinescu.

Străzi surpate, blocuri construite fara respectarea autorizatiei, blocuri fara locuri de parcare conform legii, acuzatii grave aduse dezvoltatorului imobiliar Danile Niculita. Ce face Poliția Locala?! Îi aplică sancțiuni de tot râsul, amenzi de 5000 de lei si posibilitatea de a intra in legalitate in termen de 1 an.

sensodays.ro

Conform legislației in vigoare la fiecare 100 de mp de suprafata construită dezvoltatorul trebuie sa asigure 1 loc de parcare.

Pentru construcţii de locuinţe colective  sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun:

* se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp;

In IAȘI se cumpara ORICE…apartamente la subsol la preturi de LUX

Daniel Niculita a construit un imobil in Tătărași pe str. Oancea care initial avea in plan locuri de parcare subterane. Ingeniosul Niculita a renunțat la parcari si a compartimentat subsolul in apartamente.

Blocul cu un total de 58 de apartamente are la dispoziție doar 11 locuri de parcare. Despre zona Oancea se stie ca este extrem de aglomerata iar locurile de parcare sunt vânate seara cand locatarii din zona se intorc acasa. Astfel in afara celor 11 locuri de parcare (care au fost vandute locatarilor) restul parchează pe stradă.

Ce a obtinut dezvoltatoul din anularea parcarii subterane? Simplu, un profit de aproximativ 300.000 de euro. La demisolul blocului sunt 8 apartamente, vândute cu aproximativ 45.000 de euro fiecare, costurile de compartimentare fiind de aproximativ 60.000 de euro.

Si totusi se ridica o întrebare fireasca domnule dezvoltator unde ar trebuii să își parcheaze autoturismele clienții care au achiziționat apartamente de la dvs?

Altă afacere marca Niculita pe strada Profesor Anton Şesan la nr. 1

In anul 2016 numeroase plangeri au fost inregistrate la Controlul în Urbanism de la Poliţia Locală pentru un imobil de pe strada Profesor Anton Şesan nr. 1. Locuitorii din zonă au depus respectivele sesizări cu privire la un bloc care autorizat pentru 3 etaje depașea cu mult aceasta limită.

În urma verificărilor s-a constatat că Niculița extinsese etajul 3, ridicând o şarpantă în plus faţă de autorizaţia iniţială. Sarpanta ridicată ilegal cu o suprafață de aproximativ 400mp a fost compartimentată în apartamente aducând astfel un profit de aproximativ 400,000 de euro. Prețul de achiziție a apratamentelor în acea zona ridicandu-se la 1300 euro/mp.

Pentru aceasta ilegalitate si de data aceasta Daniel Niculita a fost sancționat cu o amenda exorbitanta de 5000 lei. La momentul respectiv i-a fost pus in vedere dezvoltatorului ca are una un la dispoziție sa intre in legalitate. Dezvoltatorul se lupta înca sa nu ii fie demolata șarpanta de sute de mii de euro.

Afacere de 2,8 milioane de euro de pe str. Moldovei 30

Un alt caz de tupeu imobiliar este si pe strada Moldovei nr. 30 din zona Smârdan. Aici mogulul imobiliar a preluat o autorizaţie de construire pentru un bloc căruia i-a mărit aria desfăşurată. Si aici amenziile “au pus la pamant” afacerea dezvoltatorului imobiliar, Poliţia Locală sancționând investitorul cu o amend[ de 5.000 de lei. A achitat amenda și a continuat treaba obţinând o nouă autorizaţie pentru imobil, în 2017.

AMENZI DE 5000 de lei – PROFIT 2,8 milioane euro 

Calculul arată că, la o depăşire cu 300 mp a ariei aprobate iniţial, pentru 8 nivele (demisol, parter, 6 etaje) Niculiţă poate obţine în plus 2,8 milioane de euro faţă de ce estima iniţial (sunt 2.400 mp în plus în toată clădirea, la 1.200 euro/mp),  conform reporteris.ro

Fisuri vizibile pe stradă Sos. Nicolina 

In luna Ianuarie 2018 o porţiune din şoseaua Nicolina, modernizată într-un proiect european de peste 20 de milioane de euro, s-a surpat din cauza unor săpături la fundaţia unui bloc cu 12 etaje şi două niveluri subterane.

Trotuarul, pista de biciclete şi spaţiul verde pe zeci de metri au început să o ia la vale. Mai mult, în cele două benzi de stradă au apărut fisuri vizibile, iar traficul a trebuit sa fie deviat pe şina de tramvai.

Oamenii care trec prin zonă îşi faceau cruce şi nu pentru că şantierul ar fi chiar în gardul bisericii, ci pentru că toţi se minunau de modul în care pe un teren relativ îngust va fi ridicat un bloc cu 12 etaje, într-o intersecţie intens circulată. Cu toate acestea, dezvoltatorul imobiliar, Daniel Niculiţă, care a primit autorizaţie de construcţie în mai 2017 pentru un P+12, susţine că lucrarea este monitorizată şi nu ar fi niciun pericol.

Surparea a atras “fabuloase” sancţiuni pentru investitor şi constructor, mai exact Inspectoratul de Stat în Construcţii a aplicat trei amenzi contravenţionale, în valoare totală de 35.000 lei. Sancţiunile au fost achitate în termen de 48 de ore, astfel că s-au plătit doar 17.500 lei.

Dezvoltatorului imobiliar Daniel Niculiţă VINOVAT de surparea strazii Sos. Nicolina. 

Contactat de Ziarul BunaDimineataIasi.ro purtatorul de cuvant Sebastian Buraga a declarat: ”Constructorul va suporta toate cheltuielile de refacere a infrastructurii (strada, trotuar etc) deteriorate de investiţia pe care o face. Inspectoratul de stat in construcţii a luat deja masuri in acest caz, va rog sa va adresati lor”.

3.800 de euro amenda pentru distrugerea străzii Sos. Nicolina din Cug

Dezinteresul si tupeul pe care acesti asa-zisi dezvoltatori il afisează in dorinta lor de imbogăţire rapida  este de inteles. De vreme ce ei sunt amendati cu ”sume fabuloase” de 17 500 lei adică aproximativ 3800 euro.

Suma 3.800 de euro, reprezintă echivalentul a 10% din preţul mediu al unui apartament cu o camera în blocurile noi ridicate de dezvoltatorul Daniel Niculiță.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ