Share

La 40 de ani de la terminarea facultății, mai mulți colegi din toate colțurile țării și-au reunit forțele pentru a o ajuta pe Maria, o fată din Galați, să-și îndeplinească un vis: să se poată deplasa mult mai ușor.

Fosta lor colegă suferă de diabet. Din cauza unor complicații grave, în anul 2014, ambele picioare i-au fost amputate. De atunci, pentru a se deplasa, Maria s-a folosit de un scaun cu rotile acționat mecanic, fapt ce a presupus un efort fizic foarte mare, mai ales pentru o persoană care se confruntă și cu probleme cardiace.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure”

Rotary Club Suceava Cetate s-a alăturat demersului colegilor de facultate a Mariei și împreună cu aceștia au transformat în realitate un vis care ei i se părea imposibil de realizat de una singură.

Într-un timp relativ scurt s-a achiziționat un fotoliu rulant cu antrenare electrică și astfel multe dintre situațiile delicate cu care se confrunta Maria și-au găsit acum rezolvare.

„O prietenie solidă și sănătoasă angrenează resurse care se transformă în fapte bune pentru cei din jur. Colegii de facultate ai Mariei au demonstrat că au o legătură care dăinuiește peste ani și care se bazează pe loialitate, sinceritate și încredere. De aceea ne-am alăturat și am sprijinit inițiativa lor pentru a o ajuta pe Maria să aibă o viață mai ușoară”, a declarat Ancuța Dumitraș, coordonatoarea acțiunii.

 

Citeste si   Suceava: Ministrul Culturii a recepţionat lucrările de restaurare a picturii Bisericii ştefaniene din Bălineşti

„Cea mai mare sumă de bani am reușit să o colectăm noi și cu această ocazie am reușit să achiziționăm acest scaun cu rotile pentru Maria, a mai  declarat Vasile Varvaroi, președintele clubului pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ