Share

La 40 de ani de la înființarea clădirii „Energetica”, aceasta va fi complet reabilitată cu fonduri europene nerambursabile. Prin acest proiect, Universitatea Tehnică “Gherghe Asachi” din Iași devine singura instituție din regiunea Moldovei care are cele mai multe proiecte aprobate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E), adică toate cele 3 proiecte aplicate au fost aprobate.

Proiectul de reabilitare a corpului “Energetica”, din cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, este finanțat prin programul POR, axa 10.1, “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de euro și constă din reabilitarea unei clădiri cu o suprafață utilă totală de circa 3.400 mp și o suprafață desfășurată totală de peste 4.800 mp.

„Acesta este cel de-al treilea proiect de reabilitare câștigat prin competiție de către universitatea noastră. Prin acesta, Politehnica ieșeană devine instituția din regiunea de Nord-Est care gestionează cele mai multe proiecte de acest tip. Prin aceste proiecte vom reuși aducerea la standarde moderne a trei clădiri de pe platforma didactică, clădiri a căror vechime se înscrie între 40 și 50 de ani.

Evident, principalii beneficiari ai acestor lucrări de modernizare vor fi studenții, noi estimând că în fiecare an circa 3.500 de studenți își vor desfășură activitatea în noile spații didactice create”, a declarat rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan CAȘCAVAL.

Clădirea Energetica are în total 6 corpuri, unde sunt amenajate săli de curs, birouri și laboratoare, iar scopul proiectului prevede refacerea elementelor de structură și arhitectură, a instalației electrice pentru a conferi un aspect modern și pentru a crește gradul de participare a studenților la procesul educațional.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

În acest moment, proiectul se află în etapa de selectare a ofertelor de executare a lucrărilor, lucrări care ar trebui finalizate în următoarele 18 luni, adică cel târziu până la data de 31.10.2021.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ