Share

Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va primi un nou sprijin financiar din partea Consiliului Județean Suceava pentru lupta împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat că în prima ședință a deliberativului județean va propune aprobarea suplimentării cu suma de 215.806 lei a transferurilor de capital destinate Spitalului Județean Suceava.

Citeste si   Au început pregătirile pentru ALEGERILE PARLAMENTARE! 377 buletine de vot pentru SENAT și 666.377 buletine de vot pentru CAMERA DEPUTAȚILOR au ajuns la SUCEAVA

Flutur a explicat că suma va fi folosită pentru achiziționarea de dotări pentru Laboratorul de Medicină Nucleară, respectiv cinci coșuri ecranate cu plumb pentru deșeuri radioactive, două panouri mobile de radioprotecție și un bloc de fierbere pentru substanțe radioactive.

La acestea se adaugă două pompe de nutriție și două pompe de perfuzie rapidă pentru secția de anestezie și terapie intensivă, dispozitive pentru prepararea radiofarmaceuticelor, dar și un program antivirus pentru asigurarea securității informațiilor la nivelul spitalului.

Citeste si   Racordarea la sistemul de CANALIZARE a locuințelor din zonele greu accesibile, o PRIORITATE pentru CJ Suceava

În documentația înaintată de Spitalul Județean este menționată și aprobarea acordării de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase pentru personalul medical de la Unitatea de Primire a Urgențelor și de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava.

„Este vorba despre un sprijin financiar pentru cei care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Iar creșterea de sporturi este cuprinsă de la 50- 55% la 85%”, a declarat președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a menționat că de aceste sporuri vor beneficia medicii, asistenții și infirmierii de la secția ATI și unitatea de primire a urgențelor.

Citeste si   Emanuel HAVRICI-șef de ocol silvic ÎMBOGĂȚIT ca în povești a devenit DEPUTAT și mai dorește încă un mandat

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ