Share

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și a analizat lista de priorități iar prioritatea zero este reprezentata de urșii hrăniți de turiști. Costel Alexe, a precizat că există un cadru legal pentru sancţionarea persoanelor care hrănesc urșii şi speră ca autorităţile să îşi facă datoria şi să aplice amenzi.

În loc să se preocupe de defrișările ilegale de păduri sau de poluare, Alexe este foarte preocupat de faptul că anumite persoane hrănesc urșii.

“Fac un apel public la populație care rebuie să înțeleagă faptul că ursul este un animal sălbatic, nu un animal de companie. Facem cel mai rău lucru cu putinț pa acestui exemplar în momentul în care îl hrănim.

Pentru că atunci când o facem, el nu se va mai întoarce în pădure să își caute hrană ci va reveni ori de cate ori va avea ocazia la stradă sau în oraș. Indiferent de cât de prietenos poate părea un urs, el este un animal sălbatic care poate face și victime.” a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în conferința de presă susținută luni la Brașov.

Ministrul a precizat că se vor aplica amenzi și mai mult decât atât, a înființat un grup de lucru pentru a soluționa problema urșilor.

Citeste si   PNL și USR vor guverna împreună. Klaus Iohannis: ”Între PNL şi USR există concordanţă între valori şi obiective de reformă”

Problema pe care o invocă Alexe este faptul că urșii sunt atrași în mod constant să se aventureze în orașe sau în zone intens locuite pentru că știu că cineva le va da de mâncare.

De asemenea, ministrul mediului a mai precizat și faptul că va înființa cu fonduri europene un sanctuar de urși la Zărnești, în valoare de 10 milioane de euro.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Problema urșilor pare a fi una foarte apăsătoare pentru ministrul Alexe, având în vedere implicarea atât de activă pe acest palier

Însă exista în Romania probleme mult mai grave decât atât. Putem vorbi, de exemplu despre faptul că Iasul este pe primele trei locuri la nivel național în ceea ce privește poluarea. Iașul  a depășit de multe ori limita admisă de concentrații de particule în suspensie, fapt care a generat catalogarea aerului drept nesănătos pentru respirat.

Citeste si   Monica Anisie, despre metode de combatere a abandonului școlar din România. CARE sunt pașii următori

Putem vorbi, de asemenea, despre tăierile ilegale de pădure și despre transportul de masa lemnoasa din pădurea Dobrovăț și din zona Bârnova. Chiar anul acesta în luna mai Politia Județeană Iași a deschis un dosar penal în urma sezisărilor transmise de deputatul Marius Bodea.

El a mai susținut și că se taie inclusiv hectare întregi de arbori tineri, iar că aceste tăieri se desfășoară sub “umbrela legalității”.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ