Share

În curând în municipiul Iași vor fi montați stâlpi ornamentali noi, dar și alte elemente stradale cu utilitate atât informativă, cât și estetică.

Concret, municipalitatea a achiziționat 100 de stâlpi ornamentali cu câte două indicatoare tip săgeată inscriționate cu denumiri de străzi, care vor fi montați în zona centrală, 1.800 de indicatoare cu denumiri de străzi pentru alte zone decât cea centrală și 4.400 de numere poștale pentru imobile. Valoarea contractului, câștigat de SC IC Creative SRL, este de 272.000 lei.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

„Era o deficiență pe care o aveam. Nu avem un parteneriat scris, dar între noi și operatorii de turism din Iași trebuie să fie o permanentă legătură. Pe lângă utilitatea practică, achiziționarea acestor bunuri va aduce un plus de civilizație și urbanitate în orașul nostru. Aceste bunuri au o utilitate informativă și ornamentală și contribuie în acest fel și la deschiderea tot mai accentuată a orașului nostru față de turiști. Ușurăm și munca serviciilor poștale, dar dăm și vizibilitate în ceea ce privește organizarea administrativă a Iașului”, a declarat edilul.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Primăria a mai achiziționat și 50 de panouri de informare pentru spațiile publice intens circulate și 80 de stâlpi de iluminat ornamentali cu două brațe, care vor fi montați în parcuri. Câștigătorul licitației a fost aceeași firmă menționată, valoarea contractului fiind de 737.150 lei.

„Aceste două noi investiții vin să completeze achiziția de toatele ecologice complet automatizate, care sunt aproape montate. Probabil vom mai completa și cu alte lucruri, pe măsură ce vom finaliza Strategia de Turism a Municipiului Iași. Am trimis invitații la consultanți de turism, inclusiv la Universitatea «Al. I. Cuza», să participe la această procedură. În felul acesta sperăm ca până la sfârșitul anului să avem finalizat acest document”, a mai spus Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, edilul a anunțat că municipalitatea a demarat o licitație pentru proiectarea și achiziția a patru busturi: al istoricul Nicolae Iorga și ale poeților Nicolae Labiș, Benjamin Fondane (Fundoianu) și Cătălin Anuța.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ