Share

Pro România Suceava a depus în data de 22 octombrie 2020 listele pentru alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaţilor și Senat. Lista la Camera Deputaților este deschisă de Cătălin Nechifor, iar la Senat de Octavian Ilișoi.

Reprezentanții ”Pro România” Suceava au declarat prin vocea lui Cătălin Nechifor:

Condițiile în care se vor ține alegerile în data de 6 decembrie par din ce în ce mai complicate, în situația în care rata infectării Covid19 crește zilnic, drept pentru care rămânem consecvenți și atragem atenția autorităților să își concentreze eforturile pentru a asigura sănătatea publică, chiar dacă obiectivul marilor partide este de a se alege ei în funcțiile parlamentare

Obiectivul asumat al partidului, în noua construcție politică social liberală, alături de ALDE avându-i în frunte pe Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, foști premieri și actuali parlamentari a fost declarat că va oferi românilor o alternativă de a alege și altceva decât PSD și PNL.

Lista de candidați depusă de Pro România este o listă completă, cu persoane cu ocupații și profesii diverse, în condițiile în care 25% sunt femei și 40% tineri sub 38 de ani:

Primul candidat la Camera Deputaților Cătălin Ioan Nechifor este deputat și fost membru PSD. A ocupat în perioada 2012-2016 funcția de Președinte al CJ Suceava cu rezultate vizibile.

Iuliu Emanuel Havrici este și el deputat ales pe listele PSD în 2016. În trecut a activat în Direcția Silvică Suceava.

Luminița Paula Chihai conduce filial Suceava a CECAR în calitate de președinte.

Teodor Sebastian Sârghe fost șef de cabinet al Președintelui CJ Suceava.

Andreea Maria Onișoru a fost ofițer de presă la Clubul Foresta Suceava.

 Adrian Anița este fiul fostului primar din Preuțești, iar în trecut a fost consilier local al PNL.

Gabriel Grădinariu a fost ofițer de poliție judiciară la Suceava. Iulian Istrătescu este antreprenor conducând firma ”Shoes Bucovina”.

Primul candidat la fotoliul de senator este Octavian Ilișoi, medic veterinar, vicepreședinte cu rang de sub-secretar de stat la Agenția Națională Sanitar-Veterinară

Corneliu Nicolae Ciornei este medic stomatolog având propriul cabinet stomatologic. Lazăr Petru Nemțoi a fost consilier local, până în 2016, la Fântânele, Suceava.

Mihaela Siminiceanu este fiica fostului primar al Sucevei, Ion Siminiceanu.

Lăcrămioara Straton deține o întreprindere de tip PFA.

Faptul că Pro România nu a mers pe aceiași candidați ca la alegerile locale, poate arăta că partidul a înțeles că dacă un eșalon de politicieni nu au atras suficient atenția la o rundă de alegeri, nu are rost să-i lansezi la următoarea rundă.

Pro România Suceava poate face o figură frumoasă la aceste alegeri pentru că vine cu oameni care au avut tangențe cu politica: doi deputați dintre care unul a fost și Președinte al CJ Suceava, mai mulți medici, antreprenori, foști consilieri. Ei și-au asumat faptul că au fost la partide diferite și au fondat o altă formațiune politică, după ce au fost la PSD, la PNL sau la ALDE, ALDE contopindu-se practic în Pro România.

În funcție de rezultatele finale, Pro România Suceava speră să aibă cel puțin un deputat, fiindcă, după cum arată sondajele la nivel național, nu poate spera la mai mult. Pro România Suceava poate beneficia și de sprijinul de imagine al europarlamentarului Corina Crețu (fostul Comisar European pentru Dezvoltare Regională) care are cabinet de europarlamentar la Hârlău, Iași.


Share
Citeste si   O IMPUNERE POLITICĂ afectează pacienții din toată Regiunea Moldovei! Spitalul de INFECȚIOASE va avea de suferit
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ