Share

Săptămâna trecută, elevii de la Colegiul CF Unirea Pașcani au participat la Strasbourg, acolo unde au avut ocazia de a fi timp de o zi Parlamentari. 24 de elevi, însoțiți de patru cadre didactice au câștigat Programul Euroscola, reprezentând județul Iași.

Pregătirea acestui proiect a început încă din luna august a anului trecut, spun elevii prezenți ieri seară în cadrul emisiunii Oamen31i ai locului. La startul acestui concurs s-au înscris 50 de școli din județ, iar Colegiul a trebuit să urmărească și să bifeze regulamentul competiției pentru a câștiga.

Citeste si   TUIAȘI a fost cooptată într-un proiect de CERCETARE pentru dezvoltarea de TEHNOLOGII utilizate de Armata SUA

Tema Concursului Național Euroscola inițiat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice este criza refugiaților într-o Europă a valorilor.

Trei dintre elevii care au participat la acest proiect au vorbit despre cum au gândit textul care i-au asigurat șansa de a pleca.

Prietenie fără frontiere s-a numit filmulețul pe care elevii l-au pus în scenă atât în școală cât și la Clubul Copiilor. În cadrul acestuia, cei implicați au încercat să evidențieze sentimente precum iubirea, prietenia, respectul și toleranța.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

Tema piesei surprinde original și profund criza de identitate pe care o traversează orice persoană care, din diverse motive, este nevoită să-și părăsească țara și să pornească în căutarea altui loc care să-i ofere stabilitate și siguranță.

În cadrul zilei petrecute la Strasbourg au existat mai multe activități, inclusiv sesiunea în care tinerii aveau dreptul să pună întrebări. Cosmin Rotaru a fost curios să afle dacă România ar putea fi ajutată astfel încât economia să crească, iar în acest fel să existe mai multe locuri de muncă. În replică, eurodeputatul Michael Galler i-a răspuns că va putea ajuta țara noastră, dar doar întreprinderile mici.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

Din acest periplu de câteva zile, elevii s-au întors cu foarte multe amintiri. Lucia Mărgărint, eleva talentată de la Unirea a cântat la pian fiind acompaniată vocal de colegii ei. Străinii nu au trecut imuni pe lângă acest spectacol, pozându-se cu tinerii și aplaudându-i la final.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ