Share

Procedura pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni va fi lansată până la finele acestui an, a anunţat ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, la Câmpulung Moldovenesc, unde a participat sâmbătă la şcoala de pregătire a tinerilor social-democraţi.

”România are un Master Plan pe transport aprobat în 2016 şi acolo e prinsă şi autostrada Târgu Mureş-Iaşi. Sectorul Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ are perioadă de implementare după 2020. Tronsonul Târgu Mureş-Iaşi are perioadă de implementare 2016-2020. Cu toate acestea, ţinând cont că avem un program de guvernare foarte organizat, am discutat cu cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi vom lansa procedura pentru proiectare şi execuţie a întregului tronson Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni până la finele acestui an”, a declarat ministrul Transporturilor.

”Nu mai stăm să revizuim studii de fezabilitate şi să băgăm banii în hârtii pentru că România are nevoie urgentă de autostrăzi”

Cuc a ţinut să sublinieze că abordarea ministerului vizavi de construcţia de autostrăzi este una ”proactivă” şi că se va renunţa la revizuiri de studii de fezabilitate pentru a urgenta lucrările. ”Abordarea Ministerului Transporturilor a fost una proactivă. Nu mai stăm să revizuim studii de fezabilitate şi să băgăm banii în hârtii pentru că România are nevoie urgentă de autostrăzi.

Citeste si   SENATORUL Laura Iuliana SCÂNTEI, IEȘEANCĂ numai în campania ELECTORALĂ

Avem studiile de fezabilitate elaborate în trecut de companii mari şi renumite la nivel internaţional şi ne bazăm pe expertiza lor. Vrem să devansăm anumite proiecte. Lucrările la autostrăzi au fost îngreunate de-a lungul vremurilor. Ne-am blocat într-o birocraţie internă, dar în acelaşi timp au fost şi probleme legate de contestaţii”, a mai spus Cuc.

Citeste si   1 Decembrie la IAȘI! Medicii din PRIMA LINIE au fost PREMIAȚI pentru LUPTA împotriva răspândirii SARS-COV-2

Amintim că sâmbătă a avut loc un amplu protest intitulat „Împreună pentru A8: Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş”, organizat de un grup de iniţiativă format din ieşeni, caravana maşinilor mergând în coloană pe ruta Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş. La protest au participat şi sucevenii, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu. Sucevenii s-au alăturat la Cristeşti protestatarilor veniţi din Iaşi, după care au pornit împreună către Târgu Neamţ.

Citeste si   SENATORUL Laura Iuliana SCÂNTEI, IEȘEANCĂ numai în campania ELECTORALĂ

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ