Share

În ultimele zile, au apărut sondaje de opinie, atât de partid, cât și ale altor entități care par să spună cine este favorit la alegerile locale din această vară. Totuși, oficial, nici PNL nici PSD nu  au dat un răspuns, deși toată lumea întreabă dacă Mihai Chirica va candida de la PSD sau de la PNL. Activiștii pentru Autostrada Unirii vor o alianță între PNL, USR și alte partide ”democratice”, contra PSD.

Maricel Popa ar obține un rușinos scor de 3%

PSD a făcut publice rezultatele unui sondaj de opinie aplicat de filiala municipală a partidului, în care Mihai Chirica  ar obține 43% din intențiile de vot, la mare distanță de  membrii PSD Tudor Ciuhodaru (20 %) și Camelia Gavrila (16 %).

În viziunea PSD, deputatul PNL Marius Bodea, care speră să fie el nominalizat de către partidul său ar obține 18 %, iar deputata USR, Cosette Chichirău ar obține 11, 7 %. Maricel Popa ar obține un rușinos 3%.

Citeste si   Gabriel Oprea și-a depus candidatura pentru un mandat de deputat! Fostul vicepremier pentru securitate națională va candida ca independent

Mihai Chirica (48%), Marius Bodea (17 %) și Cosette Chichirău (9 %).

S-a mai vehiculat existența unui sondaj efectuat de PNL, care l-ar da câștigător pe Mihai Chirica (48%), urmat de Marius Bodea-PNL (17 %) și Cosette Chichirău-USR (9 %).

Nu doar partidele au făcut sondaje. Se pare că și grupul celor care militează pentru Autostrada Ungheni-Iași-Târgu-Mureș (A8) a dat publicității un sondaj de opinie care l-ar plasa pe Mihai Chirica la 29,2% (sub pragul psihologic de 30 %), urmat de Marius Bodea (12,2%), Cosette Chichirău (8,5 %), în timp ce la Consiliul Local Iași, PNL ar avea 23,7 %, USR 14,4 %, PSD 14 %.

Așadar, activiștii pentru Autostrada Unirii lasă să se înțeleagă că o alianță PNL-USR ar da o lovitură PSD. În plus, acești militanți mai afirmă că dacă Mihai Chirica s-ar întoarce la PSD, riscă să piardă circa 40 % din cei care l-ar vota dacă ar candida independent sau din partea PNL, sau dacă PNL și USR ar avea candidat comun. Adică, ei suțin că Mihai Chirica are un electorat vizibil diferit de cel al PSD. Evident, până acum, toate aceste informații trebuie luate cu titlu de rezervă, fiindcă nu sunt confirmate oficial.

Citeste si   Comisia juridică din Camera Deputaților decide dacă îi ridică imunitatea fostului ministru Bănicioiu

costel-alexe-spune-ca-nu-ministerul-mediului-trebuie-sa-rezolve-poluarea-din-capitalaDuminică liberalul Costel Alexe, liderul județean PNL,  într-o conferință de presă a declarat că toate cifrele vehiculate de presă sunt ”cifre amețitoare” și că ”dacă președintele filalei (el însuși n.n.) nu știe astăzi care sunt rezultatele, înseamnă că tot ceea ce este prezentat pe rețelele de socializare sau în presă sunt simple intoxicări”.

PNL Iași nu își asumă rezultatele apărute în presă

Practic, reiese că PNL Iași nu își asumă rezultatele apărute în presă. Există și alte opinii, potrivită cărora Mihai Chirica ar încerca să comande sondaje favorabile lui, și că în realitate, popularitatea sa ar fi în scădere.

Citeste si   Joi se schimbă OFICIAL prefectul! Ludovic Orban: ”Da, Traian Berbeceanu se află printre posibilii candidați la funcţia de prefect”

Costel Alexe a declarat că sondajul PNL a fost comandat pentru municipiu, nu pentru județ (dar dacă se va considera necesar, se va face și un sondaj județean). PNL își propune să câștige primăria Iași, primăriile din 45 comune și Consiliul Județean.  Costel Alexe a criticat și declarațiile colegului Ilie Bolojan de la Oradea, dând de înțeles că ar fi bine ca fiecare liberal care dă sfaturi ”pe persoană fizică” să-și vadă de filiala sa, făcând trimitere, evident, la faptul că se vorbește de alianțe locale, îndreptate împotriva PSD, fapt pe care Costel Alexe nu l-a confirmat.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ