O decizie dată vineri după-masă de judecătorul Alina Ghica de la Curtea de Apel București aruncă în aer activitatea completurilor de 5 magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ)

Judecarea a zeci de dosare este afectată, iar procesele sunt blocate în acest moment la Înalta Curte. Practic, Alina Ghica a anulat tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători, din 9 noiembrie, și a stabilit că ICCJ ar fi trebuit să aștepte motivarea Curții Constituționale (CCR) în acest caz. Decizia a fost luată într-un dosar deschis de Liviu Dragnea.

Înalta Curte ar fi reluat, oricum, în următoarele săptămâni alegerile pentru completurile pe anul 2019, care automat vor judeca și aceste procese rămase din 2018. Însă acum, până în 2019, activitatea acestor completuri este practic suspendată.

Similar, și procesul lui Liviu Dragnea urmează să se reia din ianuarie 2019, de un nou complet de 5 judecători.

Alina Ghica a fost doar vârful unei adevărate piramide a deciziilor favorabile date lui Liviu Dragnea de mai multe autorități ale statului român. În final, toate au dus la tergiversarea judecării apelului făcut de politician împotriva condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ