Share

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe bunurile lui Petre Mazilu, patronului firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul Bogdan Gigină, acesta fiind cercetat în dosar alături de fostul ministru Gabriel Oprea.

“Am relatat tot ce s-a întâmplat. S-a pus sechestru pe proprietăţile pe care le am, pe toate. Mă acuză doar că semnalele nu au fost reflectorizante, dar nu se impun semne reflectorizante în toate cazurile. Nu e niciun prejudiciu, probabil sunt pretenţiile familiei de nişte bani. Am înţeles că au cerut trei milioane. O văd nedreaptă (n.r măsura) dar ce poţi să faci? Trebuie să respecţi regulile jocului, legea din ţara asta. Conturile nu le-au blocat, ar însemna să distrugă tot. Nu e intenţia de a distruge, e o măsură de a nu putea vinde”, a declarat Petre Mazilu după ce a fost informat de procurori că are sechestru pe bunuri.

Citeste si   Noapte cu surprize! Răsturnare de situație în PSD IAȘI

Când a ajuns la audieri, Petre Mazilu le-a spus jurnaliştilor că nu are ce să îşi reproşeze în legătură cu modul în care a fost semnalizată groapa.

“Semnalizările au fost corecte. Se ştia de groapă. S-a lucrat trei zile înainte, cu o oră înainte a trecut o delegaţie, chiar a preşedintelui, deci nu se poate spune că nu au fost semnalizate corect. Erau două lămpi, «licurici» cum le spunem noi, care funcţionau. Una funcţiona şi după accident, cea care nu a fost distrusă”.

ntrebat a cui este resposabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, Mazilu a spus: “N-aş putea să mă pronunţ eu. Probabil că o mare vină o are şi tânărul şi e păcat că a murit aşa tânăr. Din neatenţia dânsului, probabil. Din câte am înţeles, i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condiţiilor meteo. Nu sunt sigur, s-a zvonit. Nu eram în ţară când s-a întâmplat. Plecam, mă pregăteam de plecare. Eu zic că da, s-a respectat întru totul legea. Câteodată în viaţă eşti vinovat numai că exişti. Din toate punctele de vedere, eu zic că a fost semnalizată corect şi a rămas semnalizată corect încă două zile, cât au mai durat lucrările”.

Mazilu a mai declarat că a fost chemat la DNA în calitate de suspect. 

“Ca suspect. Acuzaţia este că semnele nu au fost reflectorizante, din câte mi s-a spus şi că nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se puteau respecta. Într-un oraş să blochezi 240 de metri de stradă… (…) El ( poliţistul Bogdan Gigină -n.r.) ştia de ea (groapă -n.r.). Când a ajuns acolo, în intersecţie, din informaţii, erau doi poliţişti care restricţionau circulaţia în momentul trecerii coloanei”, a completat patronul firmei.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

La sediul DNA s-au prezentat, miercuri, şi Gabriel Oprea şi cei doi copii ai acestuia. Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că Gabriel Oprea a fost chemat, miercuri, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul impus pe avere în dosarul morţii poliţistului Gigină, din acelaşi motiv fiind chemat şi fiul său după ce fostul ministru ar fi trecut o parte din bunuri pe numele acestuia.

Citeste si   PLAN de 180 de milioane de EURO în următorii 3 ANI la AEROPORTUL Internațional IAȘI

Pe 14 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ