Mesajul Procurorului SUA după vizita la București

Wiliam Barr, Procurorul general al Sua, precizează, după vizita la București, că România este una dintre cele mai puternice țări în ceea ce privește lupta împotriva infracțiunilor transfrontaliere.

Într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, Procurorul general al Sua declara faptul că: „România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva infracțiunilor transfrontaliere. Cu ajutorul României, am putut investiga și extrăda membri ai grupărilor de crimă organizată implicit în acțiuni globale de fraude pe internet, iar România oferă asistență esențială DEA în operațiunile anti-drog”.

Totodată, Procurorul general al SUA precizează că parteneriatul SUA-ROMÂNIA a fost mereu bazat pe valorile statului de drept și pe o guvernare bună.

„Cu ocazia vizitei mele la Bucuresti am putut reafirma că statul de drept este un principiu solid și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie guvernate și trase la răspundere în baza unor legi care sunt juste, promulgate public și implementate în mod egal și imparțial”, afirma William Barr.

De asemenea, reprezentanții UE si ai SUA au discutat despre securitatea in spatiul virtual, dar si despre importanta accesului transfrontalier rapid la probele electronice. Cu ocazia prezentei la Bucuresti pentru aceasta reuniune, procurorul general al SUA a avut intalniri cu presedintele Klaus Iohannispremierul Viorica Dancila, ministrul Justitiei, Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ