ideall.ro

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, a investit 4 milioane de euro într-o staţie de producţie de biogaz

Una dintre firmele de lactate este cea mai apreciată de consumători.

Amplasată pe platforma fabricii Olympus de la Hălchiu, din judeţul Braşov, staţia produce, în medie, pana la 600 de metri cubi de biogaz pe oră şi are o capacitate de stocare de 2.000 de metri cubi.

Tehnologia folosită transformă lactoza şi apele uzate rezultate din procesul de producţie al lactatelor în biogaz şi contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii.

sensodays.ro

Biogazul este captat prin intermediul unui balon, apoi este uscat cu ajutorul unui chiller, pentru a fi, în final, introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat la producerea energiei termice.

Cât despre tehnologia inovatoare utilizată în cadrul noii stații transformă lactoza și apele uzate rezultate din procesul de producție al lactatelor în biogaz și contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii.

Astfel, biogazul este captat prin intermediul unui balon, apoi este uscat cu ajutorul unui chiller, pentru a fi, în final, introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat la producerea energiei termice.

Iar stația permite utilizarea eficientă a resurselor naturale,diminuand cantitatile de gaz metan, dar și reduceri semnificative de costuri în procesul de producție al fabricii Olympus de la Hălchiu.

Astfel, independența energetică a unității de producție a fost asigurată ca urmare a scăderii cu pana la 60% a necesarului de gaz metan utilizat în consumul intern al fabricii.

De la demararea producției, stația de biogaz a generat un volum de peste cinci milioane de metri cubi, prin reducerea cantității de gaz metan ars în instalații.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ