Share

Luni, 24 februarie, comunitatea academică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a ales, prin vot universal, noii membri ai Senatului și rectorul pentru mandatul următor – 2020 – 2024

Astfel, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost reales pentru funcția de rector, acesta obținând 87,56% dintre voturile celor prezenți la urne, 81,62%. Asta înseamnă că dintre cele 729 de persoane cu drept de vot s-au prezentat la urne în ziua alegerilor 595, dintre care 521 de voturi au fost valabil exprimate și 74 anulate.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

“Mulțumesc tuturor colegilor mei și studenților pentru participarea la vot, o participare care conferă nu doar legitimitate, ci și consistență acestui vot. Mulțumesc tuturor colegilor mei și studenților pentru încrederea reînnoită, o încredere pe care îmi doresc să o răsplătesc în deplinătatea așteptărilor. De asemenea, felicit colegii aleși în noul Senat și sunt convins că vom continua colaborarea perfectă dintre acesta și Consiliul de Administrație, o tradiție a Politehnicii ieșene. Tuturor ne doresc mult succes în noul mandat!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

În ceea ce privește alegerea membrilor din rândul cadrelor didactice și a cercetătorilor pentru a face parte din nou Senat al universității, au fost 649 de persoane cu drept de vot, iar la urne s-au prezentat 548, într-un procent de 84,44%. Rezultatele acestor alegeri pot fi consultate la linkul următor, sub rezerva faptului că atât acestea, cât și alegerile pentru desemnarea rectorului, trebuie validate în ședința Senatului care se va întruni joi, 27 februarie 2020.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ