Un profesor de sport din Pașcani a fost condamnat în procesul deschis de o fostă elevă, de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu din aceeași localitate

Conform sentinţei el a fost găsit vinovat pentru hartuirea tinerei din Republica Moldova, care i-a refuzat avansurile. Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de supraveghere de 24 de luni, şi nu mai are voie să fie profesor timp doi ani de zile.

Profesorul trebuie să îi achite victimei 20.000 lei despăgubiri morale şi să presteze 60 de zile în folosul comunităţii. Hotărârea Judecătoriei Paşcani nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

 Victima a depus ca probe trei înregistrări telefonice în care profesorul de sport încerca disperat să o convingă să accepte să întreţină relaţii sexuale cu el în schimbul unor cadouri şi bani

Iniţial, acuzatul a încercat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei însă cererea i-a fost respinsă. El a motivat comiterea faptei pe seama problemelor de sănătate şi din lipsă de ocupaţie deoarece soţia sa era plecată în Iaşi. Faptele s-au întâmplat în 2017, potrivit BIT TV, Pașcani.
În momentul de fata Petrică Anghelus încă mai este profesor de sport la Colegiul Sadoveanu din Paşcani.

Școala a refuzat să îl suspende din funcţie pe motiv că nu era o hotărâre de vinovăţie. Acum după condamnarea în prima instanţă, problema va fi pusă, din nou, în discuţia Consiliului de Administratie, a spus directoarea şcolii.

LĂSAȚI UN MESAJ