Share

Peste jumatate dintre profesorii ieseni au semnat pentru declansarea grevei generale, incepand de luni, insa protestul va fi initiat doar daca exista o decizie unitara la nivelul FSLI, sustin lideri locali de sindicat.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, Laviniu Lacusta a declarat sambata pentru News.ro ca peste 5.000 de profesori din cei 8.500 de dascali inscrisi in sindicat au optat pentru declansarea grevei generale in invatamant.

Lacusta afirma insa ca dascalii ieseni vor intra in greva doar daca va exista o decizie unitara la nivel national, luata de FSLI, din care face parte si USLIP Iasi, scrie stirileKanalD.ro

“Noi suntem pregatiti de greva, dar nu poti face proteste doar intr-un judet. Asteptam luni o decizie lanivelul Federatiei. Noi am trimis in scoli in ca de joi notificarile de greva“, a afirmat liderul USLIP Iasi, Laviniu Lacusta.

El a mai spus ca a avut o discutie telefonica, zilele trecute, cu ministrul Educatiei Pavel Nastase si ca acesta a promis ca va fi organizata o intalnire intre premierul Sorin Grindeanu si liderii sindicali din educatie, dar ca “deocamdata nu este clar cand ar putea avea loc aceste discutii”.

“Am vorbit cu ministrul la telefon, a promis ca ne vom intalni cu premierul, dar nu mai am nici o veste“, a precizat liderul sindical iesean.

Laviniu Lacusta considera ca o greva in educatie ar avea efecte doar daca actiunea va fi una de amploare, nu doar in cateva judete.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

“Noi la Iasi suntem pregatiti, insa in lupta trebuie sa mergem toti. Trebuie sa intram simultan in greva, si tot simultan sa incetam protestul. Altfel, nu vom rezolva mare lucru“, a mai afirmat liderul sindicalistilor din invatamantul preuniversitar iesean.

Sindicatele din educatie sunt nemultumite ca guvernul a renuntat sa majoreze lefurile in invatamant cu 20 la suta, incepand cu 1 iulie, propunand ca o crestere, cu 25 la suta, sa aiba

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ