Share

 

„Orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuși elevii și profesorii”,  spune Sorin Cîmpeanu.

Până în acest moment, aproape jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze, potrivit situației parțiale prezentate de ministrul Educației.

Citeste si   AZI au loc alegeri prezidențiale în Portugalia

„Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%”, a declarat, joi dimineață, Sorin Cîmpeanu, la RFI România.

Citeste si   Sorin Cîmpeanu: „Interesul major pentru redeschiderea școlilor se păstrează, păstrând o prundență maximă”

Deschiderea școlilor pe 8 februarie – Când se va lua decizia

„Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea”, a mai declarat Cîmpeanu la RFI România.

Citeste si   EXPLOZIV: Ce se află în spatele atacului lui Rareș Bogdan la adresa lui Orban. Ce a declanșat reacția virulentă

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ