Share

Abuz de autoritate la Școala Gimnazială “Iacob Negruzzi” din comuna ieșeană, Trifești

În cursul săptămânii trecute, surse apropiate Ziarului “Bună Dimineața Iași” ne-au informat cu privire la abuzurile repetate la care Liliana LAZĂR, directorul Școalii Gimnaziale “Iacob Negruzzi” din comuna ieșeană, Trifești supune cadrele didactice din această unitate de învățământ.

Am fost informați că, în contextul unui cerc pedagogic care a avut loc vineri, 21 noiembrie, Lazăr ar fi cerut profesorilor și învățătorilor pe care îi are în subordine bani pentru organizarea unei mese festive.  Cheful a avut loc în cadrul localului deținut de fermierul Vasile LUNGU, recunoscut pentru influența de care se bucură asupra primarilor din Trifești și Bivolari.

Pretențiile directorului Liliana LAZĂR, asupra colegilor săi profesori au fost și de natură culinară. Lazăr le-a cerut profesorilor să aducă prăjituri de casă.

“Ne-a amenințat că ne bagă prăjiturile pe gât dacă le cumpărăm din comerț”, a declarat un cadru didactic, sub protecția anonimatului.

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

Directorul Școlii, Liliana LAZĂR, nu a fost găsită la școală

O echipă a Ziarului “Bună Dimineața Iași” s-a deplasat în cursul zilei de vineri la Trifești pentru a elucida această situație. În acest sens am încercat să obținem câteva puncte de vedere din partea directorului Liliana LAZĂR, a cadrelor didactice și a primarului.

Liliana LAZĂR nu a puut fi găsită la școală, întru-cât imediat după terminarea cercului pedagogic, aceasta a plecat la Restaurantul Domeniile Hermeziu. Un angajat al instituției care încă se mai afla în școală, ne-a informat că directorul, Liliana LAZĂR, împreună cu profesorii care au luat parte la Cercul Pedagogic, sunt la masa festivă.

Menționăm faptul că, în mod normal, acest protocol minimal se ține în cadrul școlii și este organizat sub forma unei socializări, nicidecum la restaurant pe banii profesorilor ca un chef în toată regula.

Lialiana LAZĂR, a fost într-adevăr găsită la restaurantul în cauză alături de profesori. Întrebată fiind de ce nu a ținut acest protocol în cadrul școlii și dacă este adevărat că profesorii au finanțat această petrecere împotriva voinței lor directorul Lazăr a negat orice implicare a ei în organizarea evenimentului.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Primarul IVĂNUCĂ de la Trifești are program de gravide. Vineri lucrează până la ora 13:00

Reporterii ”Bună Dimineața” Iași, au dorim să obțină un punct de vedere și de la primarul comunei Trifești, Alexandru IVĂNUCĂ.

Surse din comuna Trifești ne-au declarat că relația dintre primar și directorul școlii este una apropiată, Lazăr fiind implicată și sub aspect politic în viața acestei comune.

Primarul Ivănucă, a invocat faptul că vineri are program până la ora 13.00 și nu mai poate fi găsit, asta în condițiile în  care reporterii l-au sunat la 13.10, din curtea primăriei.

Tot din discuția telefonică, referitor la speța referitoare la protocolul impus cadrelor didactice din cadrul Școalii Gimnaziale “Iacob Negruzzi”, Ivănucă a răspuns în doi peri că el nu a fost invitat.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

Liliana LAZĂR a coborât milităria din pod la Trifești

Propriile implicații politice dar și faptul că soțul se pare că este cadru militar, au determinat-o pe directorul Liliana LAZĂR să coboare milităria din pod, așa cum aceasta afirmă pe coridoarele Școalii Gimnaziale “Iacob Negruzzi”.

Cetățenii comunei Trifești spun că nici primarul nu comentează în fața ei, iar la ISJ Iași are relații la cel mai înalt nivel. Cu alte cuvinte, Lazăr taie și spânzură, fiind de neatins. Situația în sine ar putea fi trecută cu vederea, în condițiile în care nimeni nu ar avea de suferit.

Însă, cadrele didactice din cadrul acestei Școli au de suferit! Stresul și teroare indusă de Lazăr în această unitate școlară a creat deja mari probleme de sănătate bieților educatori și profesori.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ