ideall.ro

Părinții unui elev de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași susțin că un profesor a greșit la corectarea unei lucrări la limba română scrisă de fiul acestora. Copilul face parte din clasa a II-a B. Lucrarea fiului lor, David Tarnoveski, care a fost corectată de cadrul didactic cu pricina, a ajuns virală pe internet. Acesta consideră că forma corectă a cuvântului „patinoar” este „patinuar”- așa că a corectat cu roșu pe lucrarea copilului – pe lângă alte așa zise ”greșeli”.

Problema ne-a fost sesizată de alți colegi profesori care au văzut tot pe internet fotografiile postate de părinți. Urmează să discutăm în Consiliul de Administrație acest caz, iar dacă vom considera că este necesar, vom amplica și niște sancțiuni. În aceea ce îi privește pe ceilalți profesori, cât și pe copilul de la clasa a II-a B, nu încape discuție că această problemă se va mai repeta. Îi așteptăm totuși pe părinți să s eprezinte la unitatea noastră școlară pentru a clarifica situația împreună cu aceștia, dar și cuprofesorul și elevul neîndreptățit” de clarat profesorul Dorina Doroftei, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi.

Ministrul învățământului, Ecaterina Andronescu a recționat dur la întâmplarea din colegiul de la Iași: „M-a revoltat și pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat decât ce am spus.

S-o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate să rămână la catedră dacă nu știe să scrie corect românește, sau nu, acest lucru aș vrea să întreb și eu, să aflu ce a făcut directorul.

sensodays.ro

Fără îndoială că este neplăcut pentru copil dar este neplăcut și pentru mine. Sper să fie un caz singular”.

Colegiul încă așteapta ca părinții să prezinte la unitatea de învățământ pentru a clarifica situația.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ