Share

Începutul lunii iunie a debutat cu vreme capricioasa, insa saptamana viitoare va fi una calduroasa, conform estimarilor facute de meteorologi. Totusi, exista sanse de precipitatii miercuri si joi.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

Va fi in continuare o vreme calda, cu maxime ale temperaturii aerului cuprinse intre 22 si 31 de grade. In vestul, centrul si nordul tarii si in toata zona montana, instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in a doua parte a zilei prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, cu precadere la munte. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurta durata vor fi posibile izolat. Minimele termice se vor incadra intre 9 si 19 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARTI

Vremea va fi calda, calduroasa dupa-amiaza in majoritatea zonelor; temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, cu cele mai scazute valori in sudul litoralului. In vestul, nord-vestul si centrul tarii si la munte instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, vor fi intervale de timp cu innorari accentuate, averse, posibil torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

In restul teritoriului va predomina o vreme frumoasa si doar in Oltenia si in nordul Moldovei, pe arii restranse, vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice. Temperaturile minime se vor incadra intre 10 si 20 de grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali, spre 6…7 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi intervale de timp în care se vor semnala averse, şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi, treptat, şi în restul teritoriului. Izolat va cădea grindină.

Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele normale la această dată, exceptând estul şi sudul ţării, unde local vremea se va menţine călduroasă; se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 32 de grade şi minime între 10 şi 18 grade.


La începutul intervalului vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării şi mai ales în jumătatea de est vor mai fi averse. Apoi probabilitatea de ploaie va scădea, iar temperaturile vor fi în creştere.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ