Ziua de miercuri se va caracteriza prin maxime exclusiv negative la nivelul întregii Moldove.

Am trecut de primele zile ale iernii calendaristice 2016-2017, însă vremea specifică iernii a furat cu mult startul în acest an. De altfel, despre zilele reci ale acestui debut de decembrie, am discutat și în ultimele postări Meteo Moldova.

min-max-5-11-dec-16

Conform celor mai recente modelări atmosferice, prima jumătate a săptămânii ne va aduce o vreme deosebit de rece, cu ger, noaptea și dimineața, în depresiunile intramontane.

Pe ansamblu, în prima parte a intervalului, așteptăm maxime predominant negative, ce vor porni de pe la -5…-4°C în depresiunile din nord-vestul Moldovei, cât și prin extremitatea de nord-est, și cel mult 3…4°C prin zonele de țărm, din sud-est.

Către finalul intervalului, vremea va intra într-un proces de încălzire, cu maxime de la -1…0°C prin zona deluroasă din nord-vestul extrem și 6…8°C prin sud.

Cu astfel de maxime, vorbim de un regim termic apropiat de normalul climatologic pentru prima decadă din decembrie. De altfel, o creștere apreciabilă a valorilor maxime de temperatură la deal și munte. meteomoldova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ