Share

Reprezentanții Cetății Sucevei au inițiat un program în care elevii și cadrele didactice pot vizita în timp real, cu ajutorul aplicației ZOOM, Cetatea de Scaun a Sucevei.

Cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

„Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația ZOOM, am adus copii din Suceava și Hunedoara ”împreună”,  în timp real,  prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei.

Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația ZOOM o altă modalitate de a „vizita”, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun”, au declarat reprezentanții Cetății de Scaun a Sucevei

Cum va funcționa?

Desigur, puteți participa la acest gen de activitate descărcând și folosind aplicația ZOOM.

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care vă veți putea conecta.

Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.

La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii să-și completeze cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

Cum se pot face programări?

Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii, se pot programa la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa noastră de email: cetate@muzeulbucovinei.ro . Veți primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola pentru a vă putea conecta.

Așadar, profitând de tehnologia smart, vă propunem un tur ghidat, virtual, al Cetății, cu toată clasa deodată (până când vremurile ne vor da voie să interacționăm, din nou, în grupuri mai mari).

Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv.

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.


Share
Citeste si   Au fost EMISE Ordine ale Prefectului Județului Suceava privind convocarea CONSILIERILOR LOCALI aleși la data de 27 septembrie 2020
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ