Programul Centenar criticat de liberalii ieșeni. Ce explicații oferă conducerea Consiliului Județean

0
Share

La Consiliul Județean Iași, s-a adoptat subiectul legat de Anul Centenar și despre faptul că nu a fost organizare fastuoasă așa cum s-a promis și cum se aștepta.

Explicațiile Purtătorului de Cuvânt al Consiliului Județean, Eliza Chirica au dovedit că în Programul Centenar s-a pus mai mult accent pe istorie și pe cultură și din această cauză nu a existat „atâta” fast.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor
„Nu a fost fastuos cum s-a promis pentru că o dată amănându-se cele 2 ședințe de Guvern și de Parlament, banii erau alocați per total.

Noi nu am putut să facem celelalte activități. Există un program centenar care va fi pus în discuție săptămâna viitoare. Vor fi axate pe foarte multe programe culturale pentru că duminică seara, Ministrul Culturii a lansat Programul Centenar la nivel național și a fost foarte simplu,” clarifică Eliza Chirica.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Trebuie să mergem pe simplitate și nu pe festivisme, trebuie să mergem pe ceea ce înseamnă educație istorică și mai puțin pe distracții, a mai subliniat Purtătorului de Cuvânt al Consiliului Județean.

Astfel, s-a luat decizia că trebuie să fie axat acest Program Centenar pe activități culturale. Faptul că se dorește să se facă un parc al memoriei sau faptul că trebuie reabilitat un monument istoric presupun niște fonduri, de aceea  s-a luat decizia că în urma Programului Centenar trebuie să rămână ceva considerabil.

Citeste si   SPITALUL MOBIL întâmpină noi PROBLEME! Marian GRIGORAȘ: „Îmi exprim MÂHNIREA față de DECLARAȚIILE făcute astăzi de dl. Maricel POPA”
De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean speră în încercarea de a uni niște filarmonici și din Moldova și din Polonia și din România.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ