Share

La ședința ordinară organizată la Primăria ieșeană s-au pus în discuție mai multe proiecte de hotărâri, printre care și organizarea și banii investiți în Programul Centenar Iași

Programul include peste 30 de direcții tematice, 80 de proiecte cultural-academice, 9 proiecte de investiții și, în total, 180 de manifestări, evenimente și acțiuni.

A fost împărțit în trei mari categorii:proiecte, manifestări și acțiuni organizate de Primărie (evaluate la 3,97 milioane de lei)proiecte, manifestări și acțiuni organizate de alte instituții publice în parteneriat cu Primăria (evaluate la 5,21 milioane de lei, din care 1,65 milioane lei – suma solicitată de la Primărie) și nouă proiecte de investiții ale municipalității, constând în reabilitarea de monumente, restaurarea de morminte.

Citeste si   Lansarea proiectului „Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic – CITT MAVIS”

„Încă din octombrie 2016 am trimis Departamentului Centenar al Guvernului, care fusese înființat de puțin timp, o listă de proiecte pentru a fi incluse într-un program național pentru perioada 2017 – 2018.

În acest context, împreună cu Departamentul Centenar al Guvernului și cu Banca Națională, în perioada 14 – 16 decembrie 2016 am organizat o serie de evenimente reunite sub genericul «Iași, Capitala Renașterii Naționale».

(…) Primăria orașului în perioada 1916 – 1918 a fost capitala unei țări greu încercate de Primul Război Mondial, avem obligația morală să punem în lumină rolul Iașului în procesul de înfăptuire a Marii Unirii

După cum am promis, după câteva luni de muncă în care ne-am consultat cu mediul academic, universitar, cultural, dar și cu instituții publice și societatea civilă, am finalizat Programul Centenar al Municipiului Iași pentru perioada 2017 – 2020, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Eu vreau să fac o referire la Programul Centenar și la suma destul de mare care atinge 6 milioane de lei. Aș vrea să fie ceva cât mai folositor pentru locuitori”, a declarat Ciprian Manuel Bostan Consilier Local Municipiul Iasi (PNL).

Evenimente organizate până acum în cadrul Programului Centenar Iași

Programul manifestărilor dedicate marcării Centenarului Primului Război Mondial și aniversării Marii Uniri a început la Iași prin seria de manifestări „Iași – Capitală a Renașterii Naționale”, care a inclus, în perioada 14 – 16 decembrie 2016 (la exact 100 de ani de la momentul în care Iașul a devenit Capitală de Război) un număr de 14 evenimente, realizate în parteneriat de Guvernul României, Primăria Municipiului Iași, Academia Română și Banca Națională a României.

Citeste si   Alegeri locale 2020! Cum se VOTEZĂ în orașele și municipiile din județul IAȘI?

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ