Evenimentul aniversar va începe cu prima parte a concertului folcloric numit „Noi suntem români”, programat pentru ora 10.00, şi la care vor participa artiştii consacraţi Constantin Bahrin, David Simion, Claudia Martinică, Ștefan Pintilie.

Va urma un Te Deum oficiat de înalţii prelaţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Episcopiei Romano – Catolice.

Pe scena amplasată în apropiere de statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt se vor afla oficialităţile locale care vor rosti discursurile de celebrare a Zilei Naţionale a României.

Citeste si   Compania Royal Print DONEAZĂ 1000 de viziere pentru MEDICII din spitalele din IAȘI

În cea de-a doua parte a concertului folcloric, vor fi prezenți pe scenă artiştii Olimpia Nistor, Cristinel Iordăchioaia, Nina Cuciuc şi Ştefan Deaconiţa.

La ora 12.00 este programată Masa Tradiţională, pentru cei prezenţi fiind pregătite 5.000 de porţii de fasole de post, cârnaţi, ceai şi vin fiert.

Ziua de 1 Decembrie va continua în aceeaşi notă sărbătorească, de data asta pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde la ora 17.00 va avea loc aprinderea luminilor de Sărbătorile de Iarnă și deschiderea Orășelului Copiilor.

Citeste si   265 noi cazuri de INFECTĂRI cu coronavirus depistate în România! Bilanțul total a ajuns la 5467

După acest moment simbolic, ieşenii vor putea urmări retragerea cu torţe a militarilor pe traseul Muzeul Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare – Palatul Culturii.

Succesiunea de manifestări aniversare se va încheia cu proiecţii de lumină pe un drapel montat pe turnul Palatului Culturii, în timpul intonării imnului naţional de către fanfara militară, dar şi de miile de ieşeni aşteptaţi să celebreze Ziua Naţională a României.

Citeste si   Comuna MIRCEȘTI va distribui cetățenilor MATERIALE de protecție contra epidemiei de Coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ