Share

Evenimentul aniversar va începe cu prima parte a concertului folcloric numit „Noi suntem români”, programat pentru ora 10.00, şi la care vor participa artiştii consacraţi Constantin Bahrin, David Simion, Claudia Martinică, Ștefan Pintilie.

Va urma un Te Deum oficiat de înalţii prelaţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Episcopiei Romano – Catolice.

Pe scena amplasată în apropiere de statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt se vor afla oficialităţile locale care vor rosti discursurile de celebrare a Zilei Naţionale a României.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

În cea de-a doua parte a concertului folcloric, vor fi prezenți pe scenă artiştii Olimpia Nistor, Cristinel Iordăchioaia, Nina Cuciuc şi Ştefan Deaconiţa.

La ora 12.00 este programată Masa Tradiţională, pentru cei prezenţi fiind pregătite 5.000 de porţii de fasole de post, cârnaţi, ceai şi vin fiert.

Ziua de 1 Decembrie va continua în aceeaşi notă sărbătorească, de data asta pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde la ora 17.00 va avea loc aprinderea luminilor de Sărbătorile de Iarnă și deschiderea Orășelului Copiilor.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

După acest moment simbolic, ieşenii vor putea urmări retragerea cu torţe a militarilor pe traseul Muzeul Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare – Palatul Culturii.

Succesiunea de manifestări aniversare se va încheia cu proiecţii de lumină pe un drapel montat pe turnul Palatului Culturii, în timpul intonării imnului naţional de către fanfara militară, dar şi de miile de ieşeni aşteptaţi să celebreze Ziua Naţională a României.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ