Share

Start-up Nation este un program de stimulare și încurajare a înființării și dezvoltării înterprinderilor, implementat de către Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin intermediul Oficiilor Teritoriale.

Obiectivul principal al acestui program este de a stimula și a încuraja înființarea și dezvoltarea înterprinderilor mici și mijlocii, crearea unor noi locuri de muncă, îmbunătățirea performanțelor economice, introducerea pe piața muncii persoanele defavorizate, șomerilor și absolvenților.

Putem spune că programul Start-up Nation a fost un succes. În anul 2017 au aplicat pentru aceast tip de finanțare peste 18.000 de firme iar 8.500 dintre acestea au beneficiat de finanțare. În anul 2019 au aplicat 33.000 de firme dintre care 10.000 au primit finanțare.

În anul 2020 Start-Up Nation va fi redenumit Star-Tech Innovation

 

Sunt mai multe nume sau titluri care circulă în acest moment pentru că așa cum a fost anunțat cred că în luna mai,, la finalul lunii Iunie Start-up Națion 2020 va fi lansat sau cel puțin puse în consultare condițiile pentru care se poate obține finanțare și în acel moment într-adevăr s-a și afirmat faptul că partea de inovație și partea de digitalizare sau tehnologizare va trebuie să vină și să aducă un plus programului așa cum îl cunoaștem deja.

În cele 2 competiții care au fost lansate și anume 2017 și 2018. Așa s-a spus, nu s-a ajuns deocamdată la un nume, cert este că următoarea competiție este octombrie 2020 iar în noiembrie va fi funcțional sau să înceapă implementarea.

Cert este că avem un program nou Innotech Student pe fonduri europene pe programul Capital Uman-POCU și acolo într-adevăr s-a mers pe partea aceasta, vom avea finanțări abia a fost lansată aplicația se pot înscrie începând cu 22 iulie până în 30 septembrie. Universitatea deja lucrează pe aceste noi proiecte și probabil că va fi o similaritate între cele 2 programe. Dacă avem Innotech Student în locul lui Start-up Plus s-ar putea să avem și partea aceasta de tech de inovare și pe partea de Start-Up Națion pentru că aici ne situăm.

Vom vedea câte firme vor putea obține finanțare, vom vedea care sunt condițiile, din ceea ce a apărut în spațiul public se constată faptul că se dorește o nouă rebrenduire a vechiului apel în sensul în care firmele care au dezvoltate deja afaceri în ultimii 2 ani și nu au mai obținut ajutor de minimist ar putea obține finanțarea pentru a obține o creștere a competitivității pe piață și creearea a unor noi locuri de muncă.”a declarat Gabriela Prelipcean, profesor economist la USV pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

Antreprenori din Suceava au accesat acest proiect Startup Nation și au ținut cont de anumite criterii și anumiți  pași pe care au trebuit să îi îndeplinească pentru aprobarea proiectului.

Citeste si   Tabăra de BUCȘOAIA va fi cea mai mare TABĂRĂ de tineret din ROMÂNIA

„Faptul că am devenit un antreprenor mă încurajează să mă dezvolt și mă motivează să reușesc tot mai mult”

 

„ Sunt administratorul unei companii pe nume Flavio Concept, frizerie Barber Shop & Beauty Center unde se desfășoară activitatea de frizerie.

Cum bine știm Start-up Nation este un program guvernamental de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării companiilor mici mijlocii implementate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Programul are o valoare de 200.000 lei care este nerambursabilă timp în care trebuie să îți menții proiectul 3 ani de zile.

”Am ales acest program din dorința de a înființa o companie și de a mă dezvolta în această pasiune de frizerie”

Am ales acest program din dorința de a înființa o companie și de a mă dezvolta în această pasiune de frizerie.

Programul se obține pe o perioadă mai lungă de timp în urma unui proiect cu o firmă de consultanță care te ajută, faci planul de afaceri, să îți dezvolți capacitatea de a învăța mai repede practicarea proiectului și dezvoltarea acestuia, să îți depui toate documentele necesare iar după se așteaptă aprobarea proiectului. Fiecare societate are un anumit punctaj, un anumit număr de angajați care toate acestea trebuie să ducă spre punctajul de 100% ca acest proiect să fie aprobat și finanțat.

Eu am putut accesa acest proiect pentru că am avut punctaj de 100% în anul 2018-2019 care a presupus anumite reguli de bază și anume menținerea a 4 angajați timp de 3 ani în cadrul muncii, societatea să fie nou înființată sau în ultimii 5 ani să nu fi intrat în insolvență sau faliment, dacă proiectul va fi aprobat actul adițional de semnare se va face în aproximativ un an de zile.

„Proiectul meu a fost aprobat în luna mai și finanțarea am primit-o în luna decembrie 2019 „

 

Faptul că am devenit un antreprenor mă încurajează să mă dezvolt și mă motivează să reușesc tot mai mult. Trebuie să îți concentrezi mereu atenția pe buna funcționare a afacerii pe care o ai și să fii disciplinat în scopul atingerii obiectivelor pe care le dorești și care le-ai propus într-un anumit timp.

Trebuie să muncești mereu din greu și să fii focusat. Trebuie să devii cel mai bun în ceea ce faci.”, a declarat Adrian Flavian Baciu, un antreprenor din Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ