Share

În cadrul Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” se va construi un Centru de Neuroexcelență

Consilierii județeni au aprobat astăzi, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ce presupune un corp de clădire modern și funcțional, cu asigurarea respectării corecte a fluxurilor intraspitalicești, dotat cu un bloc operator cu posibilitatea utilizării de sisteme de imagistică prin rezonanță magnetică (intraoperatorie).

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Aici se vor regăsi spații adecvate pentru recuperarea medicală neuromotorie, precum și pentru radiochirurgia robotică (folosită în tratamentul non-invaziv al tumorilor maligne si benigne).
Viitorul centru va avea o suprafață de 2630 mp, clădirea fiind dispusă pe cinci niveluri.

Valoarea totală a investiției este de 72.335.089,00 lei (cu TVA)

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Aleșii județului au mai votat astăzi și actualizarea devizului și a indicatorlor tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea pavilionului administrativ de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva”.

Totodată, va fi asigurată și finanțarea de la bugetul județului a acelor categorii de cheltuieli care sunt asigurate de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, având în vedere că unitatea medicală este beneficiara acestui program, în cadrul căruia a primit suma de 1.439.952 lei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ