Municipalitatea suceveană alocă peste 10 milioane de lei pentru construirea unei hale cu parcare subterană în cartierul George Enescu

Potrivit proiectului de hotărâre, iniţiat de primarul Ion Lungu, hala cu parcare subterană din piaţa agroalimentară George Enescu se va realiza în două etape, pe o suprafaţă de 2.361 mp şi va costa 10,89 milioane de lei, din care 9,4 milioane de lei reprezintă construcţii şi montaj, printre care o parcare subterană cu 59 de locuri, centrale termice, aeroterme, ventiloconvectoare, sistem evaporativ de răcire.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

În expunerea de motive se arată că această investiţie tratează un obiectiv de larg interes pentru populaţia municipiului Suceava, şi anume, modernizarea pieţei agroalimentare George Enescu şi asigurarea unui comerţ civilizat, în conformitate cu cerinţele europene.

Prima etapă se va desfăşura pe parcursul anului 2019 şi va cuprinde lucrări de rezistenţă, fundaţii, stâlpi, grinzi, planşeu din beton armat, aferente parcării subterane cu o capacitate de 59 locuri şi parter, inclusiv acoperiş, trasee de alimentare cu energie electrică şi fluide pentru instalaţii electrice, încălzire şi sanitare aferente.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

A doua etapă se va desfăşura pe parcursul anului 2020 şi va cuprinde închiderile perimetrale – pereţi şi ferestre – şi definitivarea instalaţiilor de încălzire, răcire, sanitare şi de ventilaţie.

Potrivit proiectului de hotărâre, soluţia tehnică urmăreşte realizarea unei parcări subterane cu acces auto şi pietonal, în şi din aleea Saturn şi a unei suprastructuri formată dintr-un sistem unitar acoperit format dintr-un singur modul funcţional, panouri izolatoare şi tâmplărie geam termopan cu randament energetic şi comportare la foc corespunzătoare noilor prevederi legislative în materie de securitate la incendiu.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ