Share

”Începând de săptămâna următoare, ministerul va lansa în dezbatere publică, în etape, mai multe proiecte de lege și politici publice. (…) În linii mari, e vorba de proiecte care vizează reguli speciale privind actul de justiție în condițiile speciale generate de pandemie, precum și un proiect privind ceea ce numim în limbajul comun “legile Justiției”, dar și de alte instrumente legislative și politici publice adresate Justiției, care vor fi prezentate și lansate în dezbatere publică etapizat, pe masura finalizării, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

Citeste si   Nicușor Dan, la Legile Puterii: „Trebuie să copiem ce au făcut orașele occidentale în ultimii patruzeci de ani”

Ministrul Justiției a precizat că instituția pe care o conduce lucrează la proiectele respective de mai multe luni. ”Aceasta este adevărata agendă a ministerului, nu cea care uneori ne este atribuită”, a subliniat Predoiu, intr-un discurs susținut la Consiliului Național al Uniunii Barourilor din România.

Despre proiectul care vizează regulile referitoare la actul de justiție în pandemie, ministrul a precizat că, în esență, se referă la utilizarea tehnologiei de comunicare la distanță.

Citeste si   Gabriel Mutu: Sectorul 6 e un loc mult mai sigur datorită unui sistem video complex și ultramodern

”Spuneam că unul dintre proiecte vizează reguli aplicabile actului de justiție în condițiile speciale generate de pandemie, condiții care impun precauții și măsuri de protecție sanitară, de protecție a drepturilor fundamentale la viață și sănătate. În același timp, sunt reguli care sunt menite să salvgardeze drepturile și garanțiile procesuale ce caracterizează actul de justiție modern. (…) Acest proiect vizează utilizarea tehnologiei de comunicare la distanță, inclusiv audio-video, pentru citare, comunicare, audiere, depunere de documente, transmitere de documente și dosare aflate pe rolul instanțelor”, a explicat Predoiu, citat de ziare.com

Citeste si   VIDEO Ludovic Orban: Guvernul va ataca la Curtea Constituțională și majorarea pensiilor cu 40%, și stimulentele pentru profesori

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ