Share

Liceul Tehnologic Economic de Turism coordonează, începând cu luna octombrie 2020, un nou proiect Erasmus+ KA201, de tip Parteneriat Strategic între Școli, în colaborare cu unități de învățământ din alte trei țări europene.

Tema principală a proiectului este educația pentru mediu, titlul proiectului reflectând importanța acestui tip de educație pentru școală și comunitate: „Be Clean, Be Green! Promoting the Sustainable Development of Our Community”.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și implică o colaborare europeană între patru țări: România (Liceul Tehnologic Economic de Turism – școală coordonatoare), Belgia (Technisch Heilig-Hartinstituut Tessendelo), Italia (Liceo Terenzio Mamiani, Roma) și Portugalia (Agrupamento de Escolas de Rio Tinto Nº 3).

Citeste si   UMF IAȘI – locul III pe podiumul universităților din ROMÂNIA

Scopul acestui parteneriat strategic răspunde nevoilor comune tuturor școlilor participante și urmărește implicarea tinerilor în dezvoltarea durabilă a comunității locale prin cultivarea sentimentului de respect față de mediu. Tema este protecția mediului, iar obiectivele vizează dezvoltarea competențelor privind educația ecologică, creșterea gradului de informare a comunității locale privind problemele legate de mediu și implicarea activă a elevilor în activități specifice.

Protecția mediului trebuie privită din perspectivă globală, continentală și nu doar la nivel local

În acest sens, promovarea educației ecologice în rândul participanților direcți și a grupurilor țintă constituie premisa unei societăți durabile.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Proiectul se va desfășura transfrontalier, deoarece urmărește identificarea problemelor de mediu specifice fiecărei țări în vederea găsirii de soluții pentru a îmbunătăți calitatea vieții la nivel european. Fiecare școală va desfășura activități practice, realizate din perspectivă transcurriculară, de determinare a calității apei și a aerului, de ecologizare și de identificare a speciilor de plante și animale specifice zonei.

Activitățile ce urmează a se desfășura în fiecare dintre cele patru țări partenere sunt în concordanță cu obiectivele și scopul proiectului, astfel: Portugalia va analiza conceptul de biodiversitate; Belgia, poluarea aerului; Italia, poluarea apei și România va evidenția importanța ariilor protejate. Metodele de lucru ce vor fi utilizate sunt diverse – workshop-uri, sesiuni de proiectare a activităților practice, activități de cercetare, vizite de documentare, aplicarea unor chestionare, ateliere de lucru – și vor contribui la atingerea obiectivelor, dar și la crearea unui cadru adecvat unei colaborări durabile între membrii parteneriatului.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ