RO SMART în Țara lui Andrei este o competiție  națională de proiecte, care prin tehnologie și digitalizare pot transforma comunitățile din România în comunitățile viitorului

Prin acestă platformă de responsabilitate socială  OMV Petrom oferă granturi totale de 500.000 de euro și mentorat din partea angajaților în implementarea proiectelor câștigătoare.

Un proiect semi-finalist în acestă comeptiție la categoria  Educație este SMART FEEA, proiect de digitalizare prin care se va crea un sistem de monitorizare a prezenței  la cursuri a studenților

SMART FEAA se doreste a fi un proiect de digitalizare în cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor Iași. Proiectul își propune să implementeze un sistem smart de monitorizare a prezenței la cursuri a studenților care să aiba impact pe termen lung asupra institutiei, deschizând prin acest proiect pilot calea spre o digitalizare completă a proceselor suport ale actului educațional.

Nevoia a pornit de la faptul că absenteismul studenților este o problemă reală cu care se confruntă în momentul de față FEAA. Cu un procent mediu de absenți de 80%, cursurile dedicate studentilor practic nu iși mai indeplinesc rolul formativ si vorbim de o scădere a eficacitatii actului educational. Prin crearea și respectarea regulei de monitorizare a prezentelor, studentul va deveni mai responsabil și pregătit pentru a intra în câmpul muncii.  Proiectul va avea impact în comunitate și prin faptul că va deveni un proiect model pentru alte institutii de învățământ, iar potentialul sau de scalabilitate este semnificativ, putand fi extins la nivel  universității A.I. Cuza din Iași, dar și în alte universitati care pot deveni partenere ulterior.

Etapa finală și desemnarea proiectelor câștigătoare va avea loc pe 28 iunie moment în care sunt anunțate proiectele  care vor face România mai SMART!

Cei care doresc să susțină un proiect din cele semi-finaliste o pot face prin vot online până pe 19 iunie pe www.taraluiandrei.ro. Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day. Evaluarea jurilui va fi făcută până pe 23 iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ