Share

Vineri, 19 iunie 2020 de la ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași încheie ediția a III-a a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) cu o altă activitate cu specific: Și bătrânii iubesc poveștile!

Evenimentul socio-cultural-educativ vizează educația lecturii pentru sănătate cu teme de interes specifice vârstei, socializare și reintegrare socială, susținere și comunicare inter-generațională. Activitatea se va derula la Căminul de Bătrâni Abos Care Iași coordonată de manager, Mihaela Cotea prin intermedierea președintei Evelin Stratica de la Asociația Club Kiwanis Iași Team.

Citeste si   Iulia SCÂNTEI, TAXATĂ de IEȘENI: ”De DOAMNA aflăm doar ACUM, dar am înțeles că a terminat deja un MANDAT”

Și bătrânii iubesc poveștile! este confirmată pentru că, această categorie de persoane vârstnice precum și persoanele cu nevoi speciale se vor simți mai puțin singuri și izolați, mai puțin marginalizați și neglijați de către cei din jur, venind în preîntâmpinarea lor cu povești de viață, experiențe împărtășite celor tineri, o cultură a educației permanente între generații.

Seniorii își recapătă respectul de sine și pofta de viață, copiii și tinerii cu probleme de sănătate își vor regăsi echilibrul

Atunci când au posibilitatea să se implice și să contribuie la binele comunității în care trăiesc, când li se dă ocazia să își folosească abilitățile în folosul celor tineri și fără experiență, seniorii își recapătă respectul de sine și pofta de viață, copiii și tinerii cu probleme de sănătate își vor regăsi echilibrul și  restabili statutul social – educațional în rândul celorlalți membri ai societății.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul a fost implementat în perioada ianuarie – iunie 2020 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași.

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ