Share

HUBRICA o comunitate de ieșeni creativi

Câțiva tineri din Iași au inițiat un proiect intitulat Gathering ce constă în amenajarea urbană a unei zone periferice de la nivelul orașului cu desene legate de viață.

Echipați cu spray-uri de vopsea, cretă, trafaleți, var lavabil și folosind doar culorile alb-negru și culoarea roșie, au atacat în acest week-end zona Moldomobila din Bularga. O zona cam lipsită de viață. Pe parcursul celor trei zile în care s-a lucrat, locul a dvenit foarte primitor.

Noi suntem o grupă de profesioniști, sau începători în industrii creative, care am închiriat un spațiu în zona Moldomobila acum un an. Curtea din spate este locul unde ne-am întâlnit noi de mai multe ori. Suntem vreo 30 și avem un spațiu care se numește Hubrica. Este un hub creativ. De mai multe ori ne-am pus problema că ar trebui să avem o intervenție aici pentru că zidurile astea sunt și triste, nu arată bine. Nu a fost niciodată viața aici, a declarat Alexandru Paicu, organizatorul evenimentului.

Tinerii artiști au sau nu, studii în domenii, însă au învățat pe parcursul edițiilor trecute și actuale. Inițiatorul acestui proiect, Alexandru Paicu, dorește să se extindă și la nivelul orașului.

Acesta consideră că sunt foarte multe zone goale ce merită înfrumusețate prin această artă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ