Share

Astăzi, echipa de filmare a rubricii Adiminstrative – Agenda Primarului din cadrul Ziarului Buna Dimineața Iași, au ajuns în comuna Miroslava, județul Iași.

În cadrul rubricii „Agenda Primarului” ne propunem să venim în sprijinul unitatilor administrativ teritoriale in vederea dezvoltarii mediului rural de la nivelul judetului Iași.

Urmărim prezentarea detaliată a proiectelor localității aflate în diferitele stadii ale evoluției acestora și prezentarea unui inventar al proiectelor realizate în fiecare comunitate botoșăneană pe perioada anilor 2016 – 2020 împărțite în proiecte:

 • finalizate
 • în desfășurare și
 • în pregătire sau avizare.

Gazda noastră este primarul comunei Miroslava, Dan Niță.

Reporter: Domnule primar, avem astăzi plăcerea de a discuta cu dumneavostră despre proiectele curente pe care le aveați în implementare. Cu bunăvoința Dvs, vă propunem să realizăm împreună o prezentare completă a proiectelor Primăriei din întregul Dvs mandat de  administrator public din perioada 2016 – 2020.

Așa cum este firesc, să discutăm despre trecut, prezent dar și despre viitor.

Vă propunem așadar să începem cu proiectele pe care reușiți să le finalizați în perioada 2016 – 2020, cu rugămintea de a vă încadra până la momentul IUNIE 2020.

Dan Nită: Este foarte mult de discutat! Am avut proiecte foarte multe și foarte importante. Vi le voi prezenta în ordine prioritară. Ce le-am promis cetățenilor din comuna Miroslava s-a realizat în totalitate.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

În această perioadă ne-am concentrat foarte mult pe începerea și finalizarea proiectelor de infrastructură a drumurilor. Comuna Miroslava are în inventarul domeniului public 456 km de drum în zona intravilană și legăturile dintre localitățile comunei. Am început asfaltarea a 46 de km, care au fost finalizați în anul 2019.

Pentru infrastructura alimentării cu apă s-au realizat în jur de 120 de km. Astfel că, la ora actuală, toate localitățile comunei sunt alimentate cu apă. Datorită dezvoltării zilnice sau periodice, apar noi construcții în zona de intravilan, astfel încât în fiecare an apar noi zone în care trebuie să extindem rețeaua. Același lucru se întâmplă și la canalizare. La ora actuală avem în jur de 140-150 de km de canalizare, urmând ca, în viitor să putem să investim în zonele care au intrat mai târziu în intravilan.

În aceasta perioadă au fost finalizate lucrări privind iluminatul public din comună, dar și aici trebuie să ne continuăm activitatea pentru că periodic apar noi construcții, noi drumuri sau noi căi de acces în anumite zone de intravilan.

Problema gazelor naturale s-a finalizat la nivelul fiecărei localități dar încă sunt necesare extinderi periodice.

Alte investiții pe care le-am făcut în ultima perioadă au fost privind sportul, bazele sportive, cultura și am susținut cultele din comună (bisericile).

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cea mai importantă investiție, din punctul meu de vedere, a fost în Parcul Industrial 1 și Parcul Industrial 2. Aici s-au făcut investiții de aproximativ 15 mil. lei, urmând ca, în viitor să găsim un partener cu care să lucram fiindcă sunt costuri mari. Primăria nu poate să suporte într-un an bugetar aceste costuri. Rezidenții care vin în zonă au nevoie de utilități și atunci suntem obligați să căutam un partener care are potență financiară, astfel încât să putem lucra împreună.

Nevoia investițiilor în comuna Miroslava apare în fiecare zi, de aceea noi trebuie să fim pregătiți, să avem proiecte. Apar și linii de finanțare în același timp. Iar dacă noi nu accesăm fondurile care vin atât de la guvern cât și de la UE, s-ar putea să nu ne dezvoltăm conform strategiei pe care o avem la ora actuală.

Urmărim permanent tot ceea ce se întâmplă în comună. Angajații de la biroul de investiții sunt permanent pe teren și sunt în contact cu cei care lucrează pe teritoriul comunei, previzionează care sunt următoarele obiective de investiții. Vom continua investițiile în extinderea rețelei de drumuri, alimentare cu apă, gaz, calanizare, educație, energie electrică și din parcurile industriale 1 și 2.

Dan NIȚĂ: ”Ce le-am promis cetățenilor din comuna Miroslava s-a realizat în totalitate”

În acest mandat, primăria Miroslava, condusă de primarul Dan Niță a reușit să finalizeze mai multe proiecte de interes local. Unul dintre acestea se referă la semaforizarea a trei intersecții în satele Miroslava, Horpaz și Valea Adâncă, proiect ce a costat 383.769,76 lei, finanțarea a fost integral din bugetul local.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Un alt proiect finalizat este cel de la școala cu clasa I-VIII din localiatea Vorovești. Finanțarea s-a realizat din bugetul local și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, având valoarea de 1.054.909,34 lei.

Tot privind învățământul din comună, s-a realizat, în anul 2018, modernizarea și reabilitarea Școli Mica și Școlii Mare din cadrul Grupului Școlar Agricol Mihail Kogălniceanu. Fondurile au fost prin PNDR și prin bugetul local, în valoare de 2.642.083,85 lei.

De asemenea, tot în anul 2018 a fost înființat un sens giratoriu în intersecția dintre centura de ocolire a Municipiului Iași și strada Basarabia, din bugetul local, având o valoare de 243.417,67 lei.

Unele dintre proiectele anului 2019 se referă la amenajarea unui parc de joaca în satul Valea Adâncă și în satul Miroslava și construirea unei biserici din lemn în satul Valea Adâncă, cu o suprafață de 42,85 mp. Toate aceste proiecte au fost realizate prin fonduri de la bugetul local.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. ce trotuar pe strada principala zic
  parca emincat de sobolani
  cu gropi si
  de ciind nu ati mai mers pe jos pina ud se termina comuna
  cu bicicleta nu poti merge ca o rupi bucati
  nu toti au 4*4
  de la primarie si pina incepe asfaltarea iasului
  nu stiu ce receptie ati facut ca nu s a supravggeat deloc
  ati vazut baietii dea iasi cevlucrare
  si aici ni se prind picioarelr in gaurile alea devasgalt ceare s au eridat in zona curvelor periculoase
  ud sa ne adresam
  treceti toti dar cu viteza
  nici cu carutul cu cppil nu poti merge d le
  primar

LĂSAȚI UN MESAJ