Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești: ”lucrările încep anul acesta și vor fi finalizate anul viitor (2020 – n.r.), fondurile fiind din venituri proprii”

În satul Vlădiceni, din Comuna Tomești va fi demarat un proiect care vizează sănătatea populației din localitate, urmând să înceapă lucrările de construcție a dispensarului.

Referitor la caracteristicile tehnice și parametrii specifici ai obiectivului de investiții, menționăm că suprafața dispensarului va fi de 84 mp și va prezenta următoarele funcțiuni: parterul va avea o sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți, magazie pentru materialele de curățenie, sala de consultații, vestiar personal medical, grup sanitar personal medical, sală de tratament și un depozit pentru materialele sanitare.

Citeste si   În IAȘI cele mai multe POSTURI vacante sunt în sectorul CONSTRUCȚIILOR

Extinderea reței de canalizare în zonele neacoperite din satul Vlădiceni

Un alt obiectiv desfășurat de către primărie în satul Vlădiceni vizează extinderea rețelei de canalizare în zonele neacoperite până la acest moment. Străzile vizate sunt: Stejarului, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Troteanu și Mănăstirii.

Extinderea rețelei de gaz în satul Vlădinceni se va realiza pe străzile: Al. Trandafirilor, Sf. Nicolae, Troteanu și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

Referitor la modernizarea iluminatului public, este prevăzută înlocuirea vechilor lâmpi, o necesitate determinată de creșterea performanțelor prin reducerea consumului și creșterea intensității luminozității pe domeniul public.

Citeste si   Medicii de familie din IAȘI așteaptă STIMULENTUL de RISC promis de către GUVERN

Copiii din satul Vlădiceni, o prioritate pentru primăria Tomești

Tot în satul Vlădiceni, s-a răspuns nevoii copiilor, în ceea ce privește transportul acestora de acasă la școală și retur. Transportul acestora este realizat din satul Vlădiceni către Școala D.D. Pătrășcanu. Referitor la Școala D.D. Pătrășcanu, primarul Timofte a precizat și faptul că Primăria are în vedere ,,o investiție care vizează montarea unei centrale pe gaz metan. Deja avem câteva oferte pe care le vom analiza”.

Miron Mihaela, directorul Școlii D.D. Pătrășcanu din Comuna Tomești, a declarat faptul că numărul total al elevilor se apropie de 900 de copii. Aceștia sunt repartizați astfel: 200 de elevi la ciclul preșcolar, 430 ciclul primar, 251 ciclul gimnazial.

Citeste si   EDUCAȚIA on-line, PRIORITATE absolută pentru Primăria MOȘNA! Au fost achiziționate 50 de TABLETE pentru ELEVI

,,Populația din Vlădiceni este una îmbătrânită. Acest fapt a condus la scăderea accentuată a numărului de copii din localitate. Școala din Vlădiceni asigură doar învățământ primar, iar elevii de gimnaziu urmează cursurile școlii D.D. Pătrășcanu, din Tomești. Distanța dintre cele două localități este de 4 km, de aceeea am avut nevoie de un microbuz pentru transportul elevilor, asigurat de către Primăria comunei Tomești. În prezent, frecvența elevilor din Vlădiceni este una bună, existând doar două cazuri de abandon școlar”, a precizat Miron Mihaela, directorul Școlii D.D. Pătrășcanu din comuna Tomești

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ