Share

Centrul Enterprise Europe Network Iași din cadrul Parcului Științific și Tehnologic TEHNOPOLIS Iași în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au organizat  evenimentul „Misiune economică în domeniul Serviciilor de proiectare pentru sisteme de aprovizionare cu apă și canalizare și eficiență energetică – Republica Moldova – România”.

Obiectivul principal al acțiunii a fost sprijinirea delegației de întreprinzători din Republica Moldova pentru identificarea de parteneri de afaceri români, interesați să participe în parteneriat la licitațiile pentru realizarea de proiecte finanțate de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Citeste si   VIDEO "Spovedania lui Rizea": Cine l-a denunțat pe Nicolae Bănicioiu și de ce se teme Victor Ponta

GIZ va finanța prin intermediul proiectului „Modernisation of Local Public Services in the Republic of Moldova”, în perioada 2017 – 2018, proiecte în următoarele domenii: proiectare sisteme de alimentare cu apă, proiectare rețele de canalizare, proiectare sisteme de eficiență energetică (anvelopare, reparații acoperișuri) pentru clădiri ale instituțiilor publice (școli, grădinițe, spitale, alte instituții).

Citeste si   Zi decisivă pentru Alexandra Lăncrănjan. Procurorul din dosarul Tel Drum, în vizorul Secției speciale

Oportunităţi de finanţare

Evenimentul s-a desfășurat în două etape, prima etapă constând în prezentarea oportunităților de finanțare, dar și provocărilor din domeniul serviciilor de proiectare din Republica Moldova. De asemenea, au fost prezentate companii de profil și studii de caz, atât din Republica Moldova, cât și din România.

Cea de-a doua etapă a evenimentului a constat într-o sesiune de întâlniri bilaterale între companiile din Republica Moldova și România, în scopul creării de contacte directe și chiar de parteneriate pentru dezvoltarea de proiecte în comun.

Citeste si   Alertă la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc! Se sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici

În partea a doua a zilei, delegația din Republica Moldova a efectuat o vizită la Primăria Municipiului Iași unde a purtat discuții cu primarul Mihai Chirica și cu reprezentanți ai Veolia Energie și Apavital.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ