În Primăria Iași se ”FLUTURĂ” proiecte care sunt uitate cu timpul în sertarele instituției

Primăria a lansat două licitații pentru proiectarea lucrărilor de construire a unui Stadion și a Săli Polivalente. În cazul stadionului, mai există un proiect făcut acum circa 6 ani (extinderea actualului stadion) pe care Primăria se pare că a dat banii degeaba.

Despre Sala Polivalentă se discută de mai mulți ani, municipalitatea a introdus în buget ani la rândul bani pentru proiectare dar niciodată până acum nu a dus demersul până la final, în sensul lansării licitației. La fel ca în cazul stadionului, acum mai mulți ani Primăria a „fluturat” un proiect pentru o Sală Polivalentă pentru care își propunea nici mai mult nici mai puțin de 40.000 locuri.

Proiectarea lucrărilor la stadion a fost estimată la 4 milioane lei (fără TVA, cu termen de ofertare pe 11 septembrie), iar în cazul Sălii Polivalente la 2 milioane lei (fără TVA, cu termen de ofertare pe 9 septembrie)

„Obiectivul Proiectare stadion municipal cuprinderea proiectarea unui stadion municipal cu o capacitate de 15.000 – 20.000 de locuri și care să beneficieze de toate dotările cerute de normele FRF și UEFA în ceea ce privește terenul de joc și spațiile pentru sportivi, oficiali și presă, precum și dotările necesare unei arene sportive”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru noul stadion, Primăria vrea să fie analizate două variante: extinderea celui actual (culmea, pentru care există deja o documentație) sau construirea unui nou stadion în zona Moara de Vânt.

Proiectantul va avea la dispoziție 8 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice din care va rezulta inclusiv valoarea investiției.

În ceea ce privește Sala Polivalentă, Primăria vrea o sală multifuncțională cu scopul de a oferi o dotare modernă pentru organizarea de evenimente sportive în sală, concerte, congrese și alte evenimente culturale.

„Realizarea unei Săli Polivalente cu o capacitate de circa 10.000 de locuri, spații de parcare, accese și spații cu specific comercial sau alte funcțiuni”, se arată în caietul de sarcini.

Amintim că un alt proiect pentru o Sală Polivalentă aparține Consiliului Județean, care vrea să construiască un astfel de obiectiv în Miroslava, zona Brătuleni. Inabilitatea celor două instituții de a se pune la aceeași masă pentru ca într-adevăr un proiect să prindă contur spune multe despre gradul de maturitate politică al celor doi conducători.

Rămâne de văzut dacă documentațiile care vor fi întocmite pentru stadion și sala polivalentă vor avea aceeași soartă ca precedentele: uitate într-un sertar din Primărie și „fluturate” public în timpul campaniilor electorale sau în perioada în care municipalitatea suferă la capitolul imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ