Share

Municipiul Iaşi, prin Serviciul de Relaţii Internaţionale, a aplicat în calitate de partener pentru trei finanţări nerambursabile la apelul de proiecte din luna aprilie 2016, două fiind aprobate pentru finanţare.

Unul dintre proiectele aprobate este InnovaSUMP – Inovare în planurile de mobilitate urbană durabilă pentru un un transport cu emisii scăzute de carbon, prin care se doreşte introducerea unor măsuri vizând utilizarea combustibililor ecologici sau alternativi pentru mijloacele de transport în comun, pregătirea documentaţiei în vederea achiziţiei de autobuze electrice, smart ticketing sau crearea de modele noi pentru ciclism şi plimbare.

Bugetul total al proiectului (pentru toţi partenerii) este de 1.855.000 de euro, bugetul Municipiului Iași fiind de 134.300 de euro pentru o perioadă de implementare de 3 ani și 2 ani de monitorizare.

„Vrem să arătăm cât de important este să abordăm un transport ecologic. Iaşul beneficiază de cea mai lungă reţea de tramvaie care funcţionează în momentul de faţă, neavând nici un tronson întrerupt. Fondurile europene se vor duce cu prioritate spre reabilitarea liniilor de tramvai, aşa cum am promis de la începutul acestui an. Aşteptăm ghidurile de finanţare pe Axa 4 a POR”, a declarat primarul Mihai Chirica miercuri, într-o conferinţă de presă.

Al doilea proiect câştigat de către municipalitatea ieşeană este „CLEAN – Tehnologii și inovare pentru regiuni cu emisii de carbon scăzute”, acesta fiind finanțat prin programul INTERREG EUROPE. Proiectul îşi propune să identifice cele mai bune politici și instrumente pentru a atinge normele de eficiență energetică a clădirilor, conform standardelor europene. Bugetul total al proiectului (pentru toți partenerii) este de 1.6 milioane de euro, bugetul Municipiului Iași fiind de 134.300 de euro pentru o perioadă de implementare de 3 ani și 2 ani de monitorizare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ