Share

  Noi proiecte la  Spitalul Clinic Căi Ferate Iasi

   Spitalul Clinic Căi Ferate Iasi este, în această perioadă, în plin proces de modernizare. La nivelul acestei unități medicale se fac, anual, investiții importante prin care se dorește ridicarea standardelor instituției la nivel european.

     Cu o tradiție de peste 60 de ani și un personal de 500 de persoane, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași a reușit să-și câstige prestigiul prin calitatea echipei medicale, dar și prin atenția deosebită acordată pacienților.

     Anual, peste 9000 de pacienți vin din toată regiunea Moldovei și nu numai, alegând serviciile medicale oferite de acest spital.

     Spitalul Clinic CFR Iași acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie, imagistică medicală.

     Continuitatea asistenţei medicale este asigurată în Spitalul Clinic CFR Iași de către medici de specialitate, în una dintre specialităţile: medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie și prin două linii de gardă, organizate astfel: linie de gardă pentru specialităţile medicale și linie de gardă pentru specialităţile chirurgicale.

     Spitalul Clinic CFR Iași are în dotare următoarele echipamente şi aparate medicale: aparat de radiologie convenţională, ecograf, instrumentele și echipamentele necesare pentru efectuarea analizelor medicale de hematologie și biochimie.

3 PROIECTE importante în curs de FINALIZARE

     Spitalul Clinic CFR Iași demarează în perioada aceasta trei proiecte europene care vin în ajutorul pacienților, dar și al personalului medical.

Citeste si   Bugetarii comunei TIGĂNAȘI pleacă în VACANȚE de lux mascate, PLĂTITE din bani PUBLICI

     Primul proiect, implementat pe AXA 31B are o valoare de 2 milioane de euro, a depășit faza tehnică și urmează ca dosarul să fie scos la licitație și să fie stabilite firmele care vor efectua implementarea proiectului.

     Al doilea proiect este finanțat din fonduri transfrontaliere și are o valoare de 1 milion euro. În realizarea acestui proiect, Spitalul Clinic CFR Iași este asociat în oglindă cu un partener din Republica Moldova și anume cu Spitalul Orășenesc din Ungheni.

     Proiectul presupune achiziția de aparatură de înaltă performanță și organizarea activității de internări de zi.

     Al treilea proiect, trecut de faza de evaluare preliminară, este un proiect cu o valoare de 1 milion de euro și care are ca scop construirea unui ”Centru de excelență anti-îmbătrânire”, cu terapii metabolice, cosmetice, intervenții estetice.

Avem foarte multe proiecte finalizate și sperăm să reușim finalizarea și acestor trei proiecte, care din perspectiva noastră, sunt foarte importante pentru Spitalul Clinic CFR Iași. Achiziția de noi aparate care să fie în conformitate cu normele europene, este un obiectiv pe care spitalul nostru dorește să îl atingă anual, acest lucru poate fi observat din faptul că nici un aparat din Spitalul Clinic CFR Iași, nu are o vechime mai  mare de 3 ani”, a declarat managerul Spitalul Clinic CFR Iași, Mihai GLOD.

Clinicile de CHIRURGIE și ORL, un scop al Spitalul Clinic CFR Iași

     Spitalul Clinic CFR Iași are ca scop finalizarea lucrărilor la cele două clinici de Chirurgie și ORL, jumătate dintre ele fiind deja modernizate, urmând să intre în a doua etapă a procesului de modernizare.

Citeste si   Ce se ÎNTÂMPLĂ dacă vrei să faci un simplu RETUR unui PRODUS? ”VIAMOND își bate joc de CLIENȚII săi”

     Fondurile sunt alocate, dar spitalul are încă probleme legate de implementarea proiectului în faza de construcție. Până la acest moment nu a fost desemnată o firmă câștigătoare.

De regulă nu mai sunt specialiști în construcții, majoritatea alegând să plece în străinătate, iar cei rămași cer salarii de mii de euro, ceea ce ar fi o investiție enormă. Fără 1000 de euro pe lună nu mai găsești constructori care să îți presteze servicii”, a declat managerul Spitalul Clinic CFR Iași, Mihai GLOD.

1,6 milioane fonduri NERAMBURSABILE pentru reabilitarea TERMICĂ

Mihai GLOD: ”Este un proiect care aduce un plus valoare Spitalul Clinic CFR Iași

     Proiectul are o durată de implementare de 38 de luni și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice la nivelul corpurilor A și D ale Spitalului Clinic Căi Ferate Iași, cu scopul principal de reducere a consumului de energie aferent încălzirii acestor spații.

     Ținta vizată prin aplicarea măsurilor de îmbunătățire a eficienței energetice este reducerea, până în ianuarie 2020, a consumului anual de energie primară al corpurilor A și D cu până la 86,60% pentru corpul A și cu 80,75% pentru corpul D.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 1.644.008 Euro și reprezintă 85% din valoarea eligibila a proiectului, care face parte din Programul Operaţional Regional 2014-2020.

INTERVENȚIE de succes al doctorului chirurg Mihai GLOD

Mihai GLOD: ”Operez mulți pacienți pe care majoritatea medicilor îi refuză, din motive, că nu mai au șanse

În urmă cu doi ani, am operat un pacient care fusese refuzat de foarte multe spitale din țară. Este vorba despre un bărbat cu pancreatită extinsă în vârstă de 37 de ani.

Fiind un neoplasm extins mult la celelalte organe, medicii nu i-au dat șanse. În timpul intervenției, am fost nevoiți să îndepărtam pancreasul, duodenul, jumătate din stomac, aproximativ un metru din intestin, jumătate din colon și un segment din ficat. Practic, tot ceea ce a fost eliminat era afectat de tumora.

Astfel, în urma intervenției, pacientul a rămas cu o treime din organele din cavitatea abdominală.

Pacientul a venit la controale de rutină și este foarte bine. Nu s-au găsit elemente de recidivă locală, regională sau la distanță.

A fost o intervenție destul de dificilă și complexă, care a durat peste 8 ore, existând totodată și riscuri majore. Din fericire, pacientul este într-o stare de sănătate bună, iar intervenția s-a dovedit a fi un real succes”, a declarat managerul Spitalul Clinic CFR Iași, Mihai GLOD.

Citeste si   CURSURI de DANS pentru ADOLESCENȚI

“Pacient în IAȘI”

Domeniul sănătății reprezintă o prioritate în viața oricărei comunități! SĂNĂTATEA IEȘEANĂ este cu atât mai importantă cu cât anumite SPITALE din orașul nostru deservesc întreaga REGIUNE a MOLDOVEI.

Proiectarea activităților medicale din spitalele ieșene asupra pacienților din toate județele MOLDOVEI onorează dar, totodată și obligă.

“Pacient în Iași” poate fi un sucevean, vasluian, băcăuan, nemțean, botoșănean sau un ieșean!

Începând din această toamnă, Ziarul “Bună Dimineața Iași” se va alătura eforturilor întreprinse de către toți actorii implicați în vederea ridicării standardelor și practicii medicale din Iași la nivelul așteptărilor pacienților, în conformitate cu normele și prevederile în domeniu, stabilite de Uniunea Europeană.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ