Municipalitatea ieșeană a stabilit lista proiectelor culturale și de tineret care vor fi finanțate de la bugetul local în sesiunea de depunere a proiectelor anuale.

Astfel, în urma deliberărilor Comisiei de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor Culturale au fost admise spre finanţare șapte proiecte din 14 depuse inițial. Cea mai mare finanțare (31.810 lei) o va primi Asociația Eventum, pentru proiectul Festivalul studențesc „Teatrul de animație”, ediţia a II-a.

Aceasta este urmată de Asociația Compania Fapt (proiectul „UnderAct – program de rezidenţă şi mobilitate artistică” – 30.495 lei) și Asociația Tineretul Ortodox Român Iași (proiectul „Ai rădăcini. Tradiţia e COOL(tură)!” – 29.593 lei).

Suma totală acordată pentru finanţarea proiectelor societăţii civile care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 138.832 lei dintr-un total al fondurilor disponibile de 144.000 lei.

Totodată, în urma deliberărilor Comisiei de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor de Tineret, din 25 de proiecte depuse inițial au fost admise spre finanţare 14 proiecte.

Proiectul care va primi cea mai mare finanțare, anume 79.626 lei, se numește „Iaşi te formează! Tu formezi Iaşul!” și va fi implementat de Asociația Tineretul Ortodox Român Iași. Proiectul „START – Sprijinirea Tinerilor în Antreprenoriat Turistic” va primi o finanțare de 64.000 lei și va fi implementat de Asociația Human Help.

Proiectul „Festivalul Internaţional al Tineretului”, al Fundației Altius Academy, va primit o finanțare de 63.209 lei. Suma totală acordată pentru finanţarea proiectelor de tineret care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 614.196,82 lei, dintr-un total al fondurilor disponibile de 615.000 lei.

Implementarea activităţilor din proiect de către beneficiari, precum şi implementarea financiară se va face ulterior semnării contractului de finanţare nerambursabilă între Municipiul Iaşi, în calitate de finanţator, şi organizaţia responsabilă de managementul de proiect. În vederea încheierii contractului de finanţare nerambursabilă cu Municipiul Iaşi, fiecare beneficiar va trebui să prezinte certificatele privitoare la lipsa datoriilor la bugetul de stat, respectiv la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ