Silvicultorii susțin că un proiect de lege inițiat de Liviu Dragnea și parlamentarii suceveni ai PSD “produce un jaf public de 6,5 miliarde euro”

Mai mulți reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Silvicultură “Silva”, au organizat un nou protest în fața Parlamentului pentru a cere deputaților să respingă un proiect de lege.

Este vorba despre proiectul depus de către Liviu Dragnea și șase parlamentari social-democrați din Suceava, prin care care bisericile primesc terenuri forestiere pe care le-au avut în folosință sau administrare, dar nu în proprietate.

Prin proiectul de lege de modificare și completare a Legii 1/2000 privind proprietatea terenurilor agricole și forestiere se încearcă un jaf de 6,5 miliarde de euro din patrimoniul public al statului român, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură “Silva”, Silviu Geană, în timpul protestului organizat de silvicultori în fața Parlamentului.

“I-am spus acum o săptămână ministrului Finanțelor că prin acest proiect de lege nu se încearcă altceva decât un jaf de 6 miliarde de euro, jaf din patrimoniul public al statului român, iar Ministerul de Finanțe este garantul patrimoniului public al acestui stat, așa cum este el”, a declarat liderul de sindicat.

“Beneficiari ai acestui jaf național între 3 și 6,5 miliarde de euro sunt, în opinia noastră, unitățile de cult, precum și aceste asociații care se vor înființa pe bazele fostelor comunități grănicerești”, a declarat Silviu Geană.

LĂSAȚI UN MESAJ