Share

Asociația „Sfântul Damian” continuă proiectul „Dedicat vieții tinerilor”, care constă în acordarea de sprijin psihologic și emoțional persoanelor cu depresie, celor care se află într-o stare de criză psihologică sau care au ideații suicidare.

Proiectul, care a fost demarat din vara anului 2016, este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul anual de finanțare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local.

Prin acest proiect este susținut serviciul helpline „Aleg să trăiesc”, înființat de Asociația „Sfântul Damian” încă din anul 2011, Activitatea serviciului helpline se desfășoară în limitele consilierii telefonice, respectiv online, prin intermediul paginii de Facebook: https://www.facebook.com/alegsatraiesc și a adresei de e-mail – helpline@alegsatraiesc.ro.

„În primele șapte luni ale proiectului au fost preluate peste 1.500 de apeluri și mesaje, acest lucru fiind posibil datorită entuziasmului echipei care reunește psihologi, psihoterapeuți, formatori și, nu în ultimul rând, voluntari inimoși, studenți și masteranzi cu studii în domeniile psihologie, psihopedagogie specială, pedagogie, teologie, asistență socială.

În paralel cu serviciul helpline sunt implementate, în parteneriat cu o serie de unități de învățământ din municipiul Iași, măsuri de conștientizare și informare în rândul tinerilor privind modalitățile prin care se poate diminua riscul depresiv și/sau suicidar al unei persoane. Astfel, peste 800 de elevi vor lua parte la dezbateri interactive legate de recunoașterea simptomelor depresiei și gestionarea eficientă a acestora.

În plus, 24 de elevi din instituțiile de învățământ din municipiul Iași vor fi pregătiți ca persoane resursă în acordarea de sprijin «de la egal la egal» pentru tinerii cu depresie și risc suicidar în scopul prevenirii și agravării izolării sociale și a comportamentelor autolitice”, a declarat Bogdan Butuc, coordonatorul proiectului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ