Share

Astăzi (23.10. -n.r.) în cadrul unei Conferințe de Presă, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, Mirela GROSU a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II”.

Proiectul se va implementa la Iași pe o durată de 42 de luni și are o valoare totală de 38.174.757,66 lei.

Proiectul are ca scop prevenirea cancerului de sân

Octombrie este luna de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân. Astfel, proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II” își propune să crească atenția și gradul de conștientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar și prevenirea acestei boli.

Citeste si   1 Decembrie la IAȘI! Medicii din PRIMA LINIE au fost PREMIAȚI pentru LUPTA împotriva răspândirii SARS-COV-2

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreaga. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International.

Cancerul de sân reprezintă creșterea necontrolata a celulelor din sân și apare atât la bărbați, cat si femei, dar este mult mai frecvent la femei.

”Este primul proiect de screening pentru depistarea cancerului de sân. A fost finanțat prin fonduri europene, dar și prin fonduri de la Ministerul Sănătății. Avem ca scop prevenirea și tratarea persoanelor care sunt depistate cu aceasta boală”, a declarat Mirela GROSU, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași.

Semnele si simptome cancerului de san pot include:

•   Un nodul mamar, îngroșarea unei mici porțiuni sau o zona care se simte diferit de țesutul înconjurător
•    Schimbări în mărimea, forma sau aspectul unui sân
•    Modificări ale pielii care acoperă sânul
•    Un mamelon inversat
•   Cojirea, scalarea sau exfolierea zonei pigmentate a pielii din jurul mamelonului sau a pielii de pe sân
•    Înroșirea sau corodarea pielii de pe sân

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ