Share

Noile restricții de la Guvern vin la pachet  și cu o dezamăgiri din partea celor din Horeca.

Având în vedere că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00—23:00, proprietarii de restaurante din Suceava au declarat pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava că acest domeniu este compromis într-un fel în care nu s-au așteptat niciodată.

Antreprenorii au declarat că cei care ne conduc ar trebui să să se gândească nu doar la aspectele electorale din perioada aceasta ci și la aspectele economice pentru că este o întreagă categorie de oameni care lucrează în domeniu.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „PLANUL NAȚIONAL de REDRESARE și REZILIENȚĂ pe care liderii PNL l-au pus în dezbatere publică, reprezintă încercarea acestora de a ne vinde PIELEA URSULUI din pădure”

Aceștia consideră că nu este normal ce se întâmplă și nu sunt ajutați, fie cu șomajul tehnic, fie cu orice altă măsură care să nu îi descurajeze pe oameni ci să îi încurajeze, lucrurile nu vor intra în linie dreaptă având în vedere că și ei susțin economia, plătesc taxe, chirii, utilități și salarii.

Deocamdată noi funcționăm doar cu terasa. Interiorul este închis de când am intrat în cod roșu. Însă pe terasă este destul de greu de stat acum pentru că oricum ar fi este frig și am fost convinsă ca se va ajunge la această situație pe care a precizat-o domnul Arafat care intră sub incidența legii anti fumat și mă așteptam să pună în vedere tuturor proprietarilor de restaurante și cafenele acest aspect.

„Încălzitoare și pături cred că este singura soluție”

Deocamdată nu avem altceva la îndemână decât să acceptăm, să ne conformăm și să ne adaptăm.

Noi trebuie să fim foarte puternici în această perioadă psihic și emoțional, cu sufletul și cu mintea trebuie să fim puternici pentru ca apoi să putem fi puternici și cu corpul.

Poate ar trebui să aibă în vedere cei care ne conduc că de fapt dacă ne induc frica și luându-ne orice posibilitate de a interacționa și de a ieși din rutină și din știrile pe care le vedem în permanență, poate nu ne fac chiar bine. Sunt anumite aspecte care se contrazic, faptul că  mișcarea simulează imunitatea pe de altă parte a fost lockdown. Nu este un lockdown total ca în primăvară dar e clar că frica și-a spus cuvântul, declarat Liliana Hurjui proprietar restaurant Sakura, pentru ziarul Bună Dimineața Suceava.

Codul ROȘU la Suceava a coincis cu o vreme destul de neprietenoasă

În județul Suceava, 80% din restaurante au terasele goale după ora 17 din cauza vremii și a temperaturilor scăzute. Totodată, oamenii nu mai ies pe stradă, iar orașul este gol când se lasă întunericul.

Citeste si   Suceava - Ziua Bucovinei: Reprezentanţii autorităţilor au depus coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ