Share

Primarul Mihai Chirica a anunțat ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local, că va propune Inspectoratului Școlar Județean și consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din municipiul Iași o modificare a programului de dimineață.

Edilul a propus ca orele de curs să înceapă la ore diferite pentru a descongestiona traficul rutier.

„Învățământul primar și cel preșcolar au o influență importantă în traficul de dimineață. Din acest motiv vom propune Inspectoratului Școlar și consiliilor de administrație de la toate instituțiile de învățământ primar și preșcolar să modificăm orele la care să înceapă cursurile pentru a evita ora de vârf, să nu fie o suprapunere cu învățământul gimnazial și liceal.

Să vedem cât la sută va rămâne la ora 8.00, cât se va duce spre 8.15, cât se va duce spre 8.30, dar nu mai târziu de ora 9.00, astfel încât să reușim să împărțim fluxurile de trafic de dimineață în niște eșaloane orare pentru a nu se suprapune foarte mult.

Citeste si   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât suspendarea activității mai multor agenți economici

Acest lucru îl voi solicita și de la serviciile tehnice ale Primăriei, pentru a face o analiză pe toate cele 101 unități de învățământ, mai ales în zonele care cunosc o aglomerare intensă, în urma fluxurilor de mașini care vin dinspre Nicolina, Miroslava și Bucium.

Cu alte cuvinte, vrem să încercăm să împărțim aceste fluxuri de circulație între orele 8.00 și 9.00, pentru a putea evita aglomerările majore de la orele de vârf”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   Vezi ce concerte prezintă Filarmonica "Moldova" din Iași  - Stagiunea  2020 - 2021

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ